Egy moziban tudod, hogy nem fogják hátulról elvágni a torkodat, de a VR-ban ez másképp van

Date:
Eltörli a virtuális valóság a mozit, az emberi érintkezést, vagy legalább a trollkommenteket? Mennyire para a horror-VR, és mi lesz a következő nagy dobás a virtuális valóságban?

A napokban zajlott le Friss Hús és a MOME Animáció szak közös rendezésében az első Friss Kakas Animációs Filmnapok, amin az elismert animációs rendező és VR-alkotó, Uri Kranot is részt vett. Uri és felesége, Michelle Kranot csodásan szürreális filmjeit és VR-projektjeit a legmenőbb és legnagyobb (Annecy, Velence) filmfesztiválokon díjazták. 

A VR jelenéről, jövőjéről Soós Tamás készített interjút az alkotóval.

Tovább jo.444.hu cikkére... 

 

borítókép: OLÁH GERGELY MÁTÉ

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121