Egyre többen jelentkeznek a MOME-ra

Date:
Rekordszámú felvételiző adta be papírjait idén a MOME-ra: 2023-ban tovább növekedett az egyetemünkre jelentkezők, s különösen az első helyen itt tanulni vágyók száma, a statisztika szerint országosan is kiemelkedő az idei változás.

Alapképzéseinkre 8 százalékkal, mesterképzéseinkre 12 százalékkal többen jelentkeztek idén az elmúlt évinél. 3,5 százalékkal nőtt az alapképzést az első helyen nálunk végezni szándékozók száma, míg a mesterképzést első helyen megjelölők idén a tavalyinál mintegy 6 százalékkal vannak többen.  
Kiemelkedően sokan felvételiznének az animációs-, építőművészeti-, formatervezési- és média design képzéseinkre, de növekszik az érdeklődés új, teljes egészében angol nyelvű szakok iránt is. Design és vizuálisművészet tanárszakjainkra is sokan jelentkeznek, ezekről elmondható, hogy országos szinten is az idei egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, és a legtöbb hallgatót erre a szakra vehetjük fel. 

A jelentkezőknek először a MOME honlapjára kellett portfóliójukat feltölteniük, ennek alapján választotta ki a Tervezőgrafika, Animáció, Fotográfia, Építőművész szak felvételi bizottsága az alapképzéseinek felvételi folyamatában továbbjutókat. A szakmai alkalmassági vizsga második fordulójába jutó diákok kódszámát az egyetem honlapján tettük közzé. 

Az április 20-án induló e-ügyintézési időszak keretében a felvételizők nyomon követhetik a rögzített adataikat, ellenőrizhetik feltöltött dokumentumaikat, illetve azok feldolgozottságát, elbírálását, valamint láthatják a rögzített/átvett eredményeiket és a felvételi pontszámaikat is. Ekkortól lesz lehetőségük egyetlen alkalommal jelentkezési helyeik sorrendjének módosítására, emellett a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumaik, eredményeik feltöltésére. A ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2023. július 26-án kerül sor. 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2022-től több mint a duplájára emelte a hallgatók számára elérhető támogatásokat és ösztöndíjakat, így a 2023 szeptemberében egyetemünkhöz csatlakozó gólyákat a legjobb körülmények várják.  

(a cikk a felvi.hu anyagainak felhasználásával készült) 

More news

Közel 250 hallgató életének egyik legfontosabb eseménye zajlik hamarosan, ahogy korábban, 2023-ban is számos diplomavédés lesz nyilvános, melyekre június 5-21. között kerül sor. A mestermunkákból nyíló Diplomakiállítás június 17-18. között látogatható majd a Campus több pontján. A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára.

Mit hoz a jövő 20 év múlva az oktatás, az egészségügy vagy a közlekedés terén? Milyen lesz az élet 2043-ban? Ezeken a kérdéseken gondolkodhatnak közösen az Ugrás a jövőbe! kreatív pályázat résztvevői a MOME oktatóival. A résztvevők a második fordulóban az egyetem tanárainak segítségével fejleszthetik tervüket egy többhetes intenzív mentorációs folyamat keretében.

A MOME tanárképzésében mindig kiemelt helyet kap az iskolai tanítási gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A MOME Design és vizuálisművészet tanárszakjain évente 10-en végeznek, a szakok országos szinten is az egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, ahová évente kiemelten sokan jelentkeznek.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121