Egyre többen jelentkeznek a MOME-ra

Date:
Rekordszámú felvételiző adta be papírjait idén a MOME-ra: 2023-ban tovább növekedett az egyetemünkre jelentkezők, s különösen az első helyen itt tanulni vágyók száma, a statisztika szerint országosan is kiemelkedő az idei változás.

Alapképzéseinkre 8 százalékkal, mesterképzéseinkre 12 százalékkal többen jelentkeztek idén az elmúlt évinél. 3,5 százalékkal nőtt az alapképzést az első helyen nálunk végezni szándékozók száma, míg a mesterképzést első helyen megjelölők idén a tavalyinál mintegy 6 százalékkal vannak többen.  
Kiemelkedően sokan felvételiznének az animációs-, építőművészeti-, formatervezési- és média design képzéseinkre, de növekszik az érdeklődés új, teljes egészében angol nyelvű szakok iránt is. Design és vizuálisművészet tanárszakjainkra is sokan jelentkeznek, ezekről elmondható, hogy országos szinten is az idei egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, és a legtöbb hallgatót erre a szakra vehetjük fel. 

A jelentkezőknek először a MOME honlapjára kellett portfóliójukat feltölteniük, ennek alapján választotta ki a Tervezőgrafika, Animáció, Fotográfia, Építőművész szak felvételi bizottsága az alapképzéseinek felvételi folyamatában továbbjutókat. A szakmai alkalmassági vizsga második fordulójába jutó diákok kódszámát az egyetem honlapján tettük közzé. 

Az április 20-án induló e-ügyintézési időszak keretében a felvételizők nyomon követhetik a rögzített adataikat, ellenőrizhetik feltöltött dokumentumaikat, illetve azok feldolgozottságát, elbírálását, valamint láthatják a rögzített/átvett eredményeiket és a felvételi pontszámaikat is. Ekkortól lesz lehetőségük egyetlen alkalommal jelentkezési helyeik sorrendjének módosítására, emellett a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumaik, eredményeik feltöltésére. A ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2023. július 26-án kerül sor. 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2022-től több mint a duplájára emelte a hallgatók számára elérhető támogatásokat és ösztöndíjakat, így a 2023 szeptemberében egyetemünkhöz csatlakozó gólyákat a legjobb körülmények várják.  

(a cikk a felvi.hu anyagainak felhasználásával készült) 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121