Egyre többen jelentkeznek a MOME-ra

Date:
Rekordszámú felvételiző adta be papírjait idén a MOME-ra: 2023-ban tovább növekedett az egyetemünkre jelentkezők, s különösen az első helyen itt tanulni vágyók száma, a statisztika szerint országosan is kiemelkedő az idei változás.

Alapképzéseinkre 8 százalékkal, mesterképzéseinkre 12 százalékkal többen jelentkeztek idén az elmúlt évinél. 3,5 százalékkal nőtt az alapképzést az első helyen nálunk végezni szándékozók száma, míg a mesterképzést első helyen megjelölők idén a tavalyinál mintegy 6 százalékkal vannak többen.  
Kiemelkedően sokan felvételiznének az animációs-, építőművészeti-, formatervezési- és média design képzéseinkre, de növekszik az érdeklődés új, teljes egészében angol nyelvű szakok iránt is. Design és vizuálisművészet tanárszakjainkra is sokan jelentkeznek, ezekről elmondható, hogy országos szinten is az idei egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, és a legtöbb hallgatót erre a szakra vehetjük fel. 

A jelentkezőknek először a MOME honlapjára kellett portfóliójukat feltölteniük, ennek alapján választotta ki a Tervezőgrafika, Animáció, Fotográfia, Építőművész szak felvételi bizottsága az alapképzéseinek felvételi folyamatában továbbjutókat. A szakmai alkalmassági vizsga második fordulójába jutó diákok kódszámát az egyetem honlapján tettük közzé. 

Az április 20-án induló e-ügyintézési időszak keretében a felvételizők nyomon követhetik a rögzített adataikat, ellenőrizhetik feltöltött dokumentumaikat, illetve azok feldolgozottságát, elbírálását, valamint láthatják a rögzített/átvett eredményeiket és a felvételi pontszámaikat is. Ekkortól lesz lehetőségük egyetlen alkalommal jelentkezési helyeik sorrendjének módosítására, emellett a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumaik, eredményeik feltöltésére. A ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2023. július 26-án kerül sor. 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2022-től több mint a duplájára emelte a hallgatók számára elérhető támogatásokat és ösztöndíjakat, így a 2023 szeptemberében egyetemünkhöz csatlakozó gólyákat a legjobb körülmények várják.  

(a cikk a felvi.hu anyagainak felhasználásával készült) 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121