Együttműködésben a MOME és a Magyar Nemzeti Múzeum

Date:
Közös programok és kiállítások szervezése, közös gyakornoki program indítása is szerepel az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum és a MOME napokban aláírt együttműködési keretmegállapodásában, melynek első megvalósuló projektje az október 19-től látogatható Ragyogj! – Ékszerek ideje című időszaki kiállítás keretében lesz, amelyen MOME-hallgatók és -oktatók munkái is szerepelnek.

Az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást dr. Zsigmond Gábor, az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Koós Pál, az egyetem rektora írta alá szerdán a Nemzeti Múzeumban. A közös munka alapvető célja, hogy az intézmények kiszélesíthessék szakmai lehetőségeiket, megosszák egymással elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, szakmai kapcsolatrendszerüket. Mindezeket közös szakmai tervek megvalósítása érdekében mozgósíthatják majd, közös programokat és kiállításokat szerveznek, gyakornoki programot indítanak, közös kurzusokat és további képzési formákat dolgoznak ki, valamint a múzeum munkatársainak részvételt biztosítanak a MOME szakirányú programjaira is. 

A partnerség első állomása a Ragyogj! – Ékszerek ideje című időszaki kiállításon is látható kooperáció lesz, amelyben a múzeum 222 éves gyűjteményének az ékességeit bemutató, az emberiség történetének negyvenezer évét felölelő válogatás mellett a MOME hallgatóinak és oktatóinak alkotásai is szerepelnek. A kortárs MOME-ékszerek és művészeti reflexiók a megnyitót követően a múzeum Kupolatermében kapnak helyet. A kapcsolódó programok keretében pedig november 9-én kurátori tárlatvezetésre, 18-án pedig közös kerekasztal-beszélgetésre is várják a látogatókat. 

More news

Budapest–Róma A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Collegium Hungaricum Róma rezidenciaprogramot indít a művészi kreativitás, az interdiszciplinaritás és a kulturális értékteremtés jegyében. A két intézmény együttműködésében létrejövő Római Hallgatói Rezidenciaprogram ünnepélyes szerződésének az aláírására október 21-én, a MOME Campusán került sor.

Az Elle magazin harmadik alkalommal rendezi meg az ELLE Decoration International Design Awards Hungaryt (EDIDA), amelyen a hazai design kiemelkedő alkotóit díjazzák. A MOME-alumni tervezői idén is nagy számban szerepelnek a díj shortlistjén, mind „Az Év Fiatal Tervezője”, „Az Év Terméke”, „Az Év Márkája” és „Az Év Fenntartható Kezdeményezése” kategóriákban.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének újabb bizonyítékaként, valamint a FISU Healthy Campus program részeként a GreenGo- és a MOL Bubi-együttműködés keretében a MOME új, zöld közlekedési lehetőségeket biztosít minden hallgató, oktató és dolgozó számára, zöld közlekedésre ösztönözve az egyetem közösségét a Zugligeti úti Campus vonzatában is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121