Kalocsai Dorottya - Hidden

Date:
Kalocsai Dorottya diplomamunkájában a hágai Magyar Nagykövetség számára tervezett étkészletet. Az elméleti munka során az asztalnál megjelenő ételek, a tárgykultúra, a funkcionalitás és a kortárs igények feltérképezésére és összefoglalására törekedett. 

A diplomamunkámmal egy terítékről és ételről szóló, valós igényeken alapuló kerámiatervezői feladatot valósítottam meg a hágai Magyar Nagykövetség számára. A célom az volt, hogy egy kreativitást ösztönző, könnyen kombinálható, díszítésektől mentes, tiszta felületeket tartalmazó készletet hozzak létre külképviseleteken dolgozó séfek számára. 

A diplomáciai társalgás igényeinek kielégítése érdekében a készlet narratív többlettel rendelkezik. Társalgási alapként, a nemzetközi környezetben, turisztikai szempontból is elismert és kimagasló hazai gyógy- és ásványvízkultúrával foglalkozik. Az eltérő vízfelületeteket, hullámmozgást előhívó formavilága a mázban elrejtett magas oldott ásványianyag tartalmú gyógyvizekre utal” - foglalta össze a projektről szóló gondolatait az alkotó.

Tovább Kalocsai Dorottya diplomamunkájához…

More news

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121