Kalocsai Dorottya - Hidden

Date:
Kalocsay Dorottya diplomamunkájában a hágai Magyar Nagykövetség számára tervezett étkészletet. Az elméleti munka során az asztalnál megjelenő ételek, a tárgykultúra, a funkcionalitás és a kortárs igények feltérképezésére és összefoglalására törekedett. 

A diplomamunkámmal egy terítékről és ételről szóló, valós igényeken alapuló kerámiatervezői feladatot valósítottam meg a hágai Magyar Nagykövetség számára. A célom az volt, hogy egy kreativitást ösztönző, könnyen kombinálható, díszítésektől mentes, tiszta felületeket tartalmazó készletet hozzak létre külképviseleteken dolgozó séfek számára. 

A diplomáciai társalgás igényeinek kielégítése érdekében a készlet narratív többlettel rendelkezik. Társalgási alapként, a nemzetközi környezetben, turisztikai szempontból is elismert és kimagasló hazai gyógy- és ásványvízkultúrával foglalkozik. Az eltérő vízfelületeteket, hullámmozgást előhívó formavilága a mázban elrejtett magas oldott ásványianyag tartalmú gyógyvizekre utal” - foglalta össze a projektről szóló gondolatait az alkotó.

Tovább Kalocsai Dorottya diplomamunkájához…

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121