Kalocsai Dorottya - Hidden

Date:
Kalocsai Dorottya diplomamunkájában a hágai Magyar Nagykövetség számára tervezett étkészletet. Az elméleti munka során az asztalnál megjelenő ételek, a tárgykultúra, a funkcionalitás és a kortárs igények feltérképezésére és összefoglalására törekedett. 

A diplomamunkámmal egy terítékről és ételről szóló, valós igényeken alapuló kerámiatervezői feladatot valósítottam meg a hágai Magyar Nagykövetség számára. A célom az volt, hogy egy kreativitást ösztönző, könnyen kombinálható, díszítésektől mentes, tiszta felületeket tartalmazó készletet hozzak létre külképviseleteken dolgozó séfek számára. 

A diplomáciai társalgás igényeinek kielégítése érdekében a készlet narratív többlettel rendelkezik. Társalgási alapként, a nemzetközi környezetben, turisztikai szempontból is elismert és kimagasló hazai gyógy- és ásványvízkultúrával foglalkozik. Az eltérő vízfelületeteket, hullámmozgást előhívó formavilága a mázban elrejtett magas oldott ásványianyag tartalmú gyógyvizekre utal” - foglalta össze a projektről szóló gondolatait az alkotó.

Tovább Kalocsai Dorottya diplomamunkájához…

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Hogyan tanulhatunk a MOME-en tíz, vagy éppen húsz év múlva? Milyen képzésekkel, kurzusokkal maradhat az egyetem naprakész, és adhat hiteles válaszokat a jövő társadalmi, piaci és hallgatói igényeire? A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány a modellváltás részeként kérte fel az egyetem közösségét, hogy dolgozza ki az intézmény új korszakához, nemzetközi ambícióihoz illeszkedő, 21. századi képzési modellt, azaz a "Jövő Egyeteme 2025-2045" programot. A MOME december eleji szenátusi ülésén a programot tartózkodás és ellenszavazat nélkül, százszázalékos szavazataránnyal biztosította támogatásáról az egyetem szenátusa - ilyen támogatottságú reformra még sosem volt példa az intézmény történetében.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121