Kalocsai Dorottya - Hidden

Date:
Kalocsai Dorottya diplomamunkájában a hágai Magyar Nagykövetség számára tervezett étkészletet. Az elméleti munka során az asztalnál megjelenő ételek, a tárgykultúra, a funkcionalitás és a kortárs igények feltérképezésére és összefoglalására törekedett. 

A diplomamunkámmal egy terítékről és ételről szóló, valós igényeken alapuló kerámiatervezői feladatot valósítottam meg a hágai Magyar Nagykövetség számára. A célom az volt, hogy egy kreativitást ösztönző, könnyen kombinálható, díszítésektől mentes, tiszta felületeket tartalmazó készletet hozzak létre külképviseleteken dolgozó séfek számára. 

A diplomáciai társalgás igényeinek kielégítése érdekében a készlet narratív többlettel rendelkezik. Társalgási alapként, a nemzetközi környezetben, turisztikai szempontból is elismert és kimagasló hazai gyógy- és ásványvízkultúrával foglalkozik. Az eltérő vízfelületeteket, hullámmozgást előhívó formavilága a mázban elrejtett magas oldott ásványianyag tartalmú gyógyvizekre utal” - foglalta össze a projektről szóló gondolatait az alkotó.

Tovább Kalocsai Dorottya diplomamunkájához…

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121