MOME Diploma 2022

Date:
Hamarosan kezdetét veszi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2022. évi diplomázási időszaka, a végzős hallgatók egyetemi éveinek utolsó és egyben legfontosabb eseménye.

Tizenkét mesterszak közel százhúsz hallgatójának a nyilvános védését követően munkáikból egy, a megújult Campuson személyesen látogatható kiállítás nyílik, a diplomaosztó ünnepségen pedig a filozófia és a design világának két neves nemzetközi képviselője mond beszédet. 

Diplomavédés 

A diplomázási időszak minden évben meghatározó nemcsak a MOME végzős hallgatói, hanem a teljes egyetemi közösség számára. A folyamat az MA hallgatók nyilvánosan megtekinthető védésével veszi kezdetét, ahol a tanulmányaik zárásaként elkészült mestermunkákat mutatják be a vizsgabizottságnak. Az MA diplomavédések 2022-ben újra személyes részvétel mellett, az egyetem Campusán zajlanak május 31. és június 16. között. A beosztás pontos időpontjairól és helyszíneiről az érdeklődők az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://mome.hu/hu/diplomavedesek-2022 

Diplomakiállítás 

Az MA végzős hallgatók mestermunkáiból készült kiállítás június 17–18. között szabadon látogatható a MOME Campuson. A 2021-ben a járványhelyzetre való tekintettel még online térben létrejött esemény idén ismét élőben, az egyetem immár megújult épületeiben és tereiben valósul meg. A kiállított művek, alkotások pontos helyszínei később kerülnek kihirdetésre. A tavalyi virtuális kiállítás megtekinthető itt.

Diplomaosztó 

A folyamat zárásaként a BA és MA szakos hallgatók ünnepélyes keretek között veszik át a diplomájukat, mely alkalomból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány meghívásában a filozófia és a design világának egy-egy kiemelkedő képviselőjét látja vendégül a MOME. 

Byung-Chul Han filozófus és kultúrteoretikus június 30-án az alapszakos, míg Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető tervezője július 1-jén a mesterszakos diplomaosztón mond beszédet. 

More news

A közlekedést forradalmasító hibrid villamos, moduláris babakocsi, az otthoni edzést segítő innovatív VR-szemüveg és edzőpad, valamint egy nehéz terepre tervezett hordágy is díjat nyert a Red Dot „Design Concept” kategóriájában. Közös bennük, hogy mindegyik koncepciót MOME-hallgatók alkották. A pályázást a világ legfontosabb designdíjára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új felkészítő programja támogatta, amely olyan jól sikerült, hogy a tizenkét részt vevő pályaműből öt máris elismerést kapott.

Egyetemünkön régóta hagyomány, hogy a MOME Diploma vizuális identitása, kezdve a grafikai arculattól az alapszakos és mesterszakos hallgatók portréfotózásáig, pályázat útján hallgatói kézbe kerül. Az évről évre megújuló koncepció így belülről tükrözi az egyetem közösségét, fontos korlenyomatot, az egyes évfolyamok egyedi emléktárát létrehozva.

Tíz csapat kezdhette el az izgalmas munkát MOME-mentoraikkal, a projektek közt pedig több, az űrbeli növénytermesztésre fókuszáló, valamint az elveszett Föld helyett új élettereket kialakító munka van. A 7-10. osztályosoknak szóló Ugrás a jövőbe! pályázat 2024-es kiadásának fő témája az űr, a második forduló pedig máris elkezdődött. Az új tagokkal bővült zsűrinek nem volt könnyű dolga, az ország szinte minden részéből jelentkező, a korábbinál elkötelezettebb diákok 52 pályázata közül választotta ki a továbbjutókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121