MOME Diploma 2022

Date:
Hamarosan kezdetét veszi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2022. évi diplomázási időszaka, a végzős hallgatók egyetemi éveinek utolsó és egyben legfontosabb eseménye.

Tizenkét mesterszak közel százhúsz hallgatójának a nyilvános védését követően munkáikból egy, a megújult Campuson személyesen látogatható kiállítás nyílik, a diplomaosztó ünnepségen pedig a filozófia és a design világának két neves nemzetközi képviselője mond beszédet. 

Diplomavédés 

A diplomázási időszak minden évben meghatározó nemcsak a MOME végzős hallgatói, hanem a teljes egyetemi közösség számára. A folyamat az MA hallgatók nyilvánosan megtekinthető védésével veszi kezdetét, ahol a tanulmányaik zárásaként elkészült mestermunkákat mutatják be a vizsgabizottságnak. Az MA diplomavédések 2022-ben újra személyes részvétel mellett, az egyetem Campusán zajlanak május 31. és június 16. között. A beosztás pontos időpontjairól és helyszíneiről az érdeklődők az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://mome.hu/hu/diplomavedesek-2022 

Diplomakiállítás 

Az MA végzős hallgatók mestermunkáiból készült kiállítás június 17–18. között szabadon látogatható a MOME Campuson. A 2021-ben a járványhelyzetre való tekintettel még online térben létrejött esemény idén ismét élőben, az egyetem immár megújult épületeiben és tereiben valósul meg. A kiállított művek, alkotások pontos helyszínei később kerülnek kihirdetésre. A tavalyi virtuális kiállítás megtekinthető itt.

Diplomaosztó 

A folyamat zárásaként a BA és MA szakos hallgatók ünnepélyes keretek között veszik át a diplomájukat, mely alkalomból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány meghívásában a filozófia és a design világának egy-egy kiemelkedő képviselőjét látja vendégül a MOME. 

Byung-Chul Han filozófus és kultúrteoretikus június 30-án az alapszakos, míg Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető tervezője július 1-jén a mesterszakos diplomaosztón mond beszédet. 

More news

A sitkei Batthyány-major romos állapotában is megragadja az arra járók képzeletét. Az inspiráló épületegyüttes ezúttal egy kurzusheti kurzus tárgya volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, mindebből pedig további együttműködés várható a tulajdonos Batthyány-leszármazottakkal is. A revitalizációs projekt középpontjában egy kortárs idősek otthonának a terve áll, amely a helyi értékek megőrzését, továbbadását is segítené.

Megvan az Elizabeth A-i-R nemzetközi fotográfiai rezidencia-program idei nyertese aki Erzsébetváros és a MOME vendégszretetét élvezheti majd. Alejandra Gonzales Aragon mexikói fotóművész különböző médiumokkal dolgozik, elsősorban videót, hangot, fotográfiát, talált képeket használ, de érdeklik a performatív gyakorlatok is. Témái között ott vannak a gender kérdések és az otthon és identitás metszéspontjainak vizsgálata. A 2022-ben Budapest Erzsébetváros és a MOME Photography együttműködésében életrehívott programra idén már öt kontinensről, harminc országból, közel hatvan pályamű érkezett be.

Ékszerként újragondolt hallókészülék, narratív videójáték, multimédiás látványtervezés és több revitalizációs projekt is szerepel a most díjazott hallgatók munkái között. Az okleveleket ünnepélyes keretek között az ösztöndíj névadója, a világhírű formatervező, a MOME professor emeritusa, Stefan Lengyel személyesen adta át, mindez nagy megtiszteltetést jelentett az ösztöndíjasoknak és az egyetem munkatársainak is. Az elismerésben részesült tizenhat hallgató az öt hónapos ösztöndíj támogatással dolgozhat tovább koncepcióján.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121