MOME Diploma 2022

Date:
Hamarosan kezdetét veszi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2022. évi diplomázási időszaka, a végzős hallgatók egyetemi éveinek utolsó és egyben legfontosabb eseménye.

Tizenkét mesterszak közel százhúsz hallgatójának a nyilvános védését követően munkáikból egy, a megújult Campuson személyesen látogatható kiállítás nyílik, a diplomaosztó ünnepségen pedig a filozófia és a design világának két neves nemzetközi képviselője mond beszédet. 

Diplomavédés 

A diplomázási időszak minden évben meghatározó nemcsak a MOME végzős hallgatói, hanem a teljes egyetemi közösség számára. A folyamat az MA hallgatók nyilvánosan megtekinthető védésével veszi kezdetét, ahol a tanulmányaik zárásaként elkészült mestermunkákat mutatják be a vizsgabizottságnak. Az MA diplomavédések 2022-ben újra személyes részvétel mellett, az egyetem Campusán zajlanak május 31. és június 16. között. A beosztás pontos időpontjairól és helyszíneiről az érdeklődők az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://mome.hu/hu/diplomavedesek-2022 

Diplomakiállítás 

Az MA végzős hallgatók mestermunkáiból készült kiállítás június 17–18. között szabadon látogatható a MOME Campuson. A 2021-ben a járványhelyzetre való tekintettel még online térben létrejött esemény idén ismét élőben, az egyetem immár megújult épületeiben és tereiben valósul meg. A kiállított művek, alkotások pontos helyszínei később kerülnek kihirdetésre. A tavalyi virtuális kiállítás megtekinthető itt.

Diplomaosztó 

A folyamat zárásaként a BA és MA szakos hallgatók ünnepélyes keretek között veszik át a diplomájukat, mely alkalomból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány meghívásában a filozófia és a design világának egy-egy kiemelkedő képviselőjét látja vendégül a MOME. 

Byung-Chul Han filozófus és kultúrteoretikus június 30-án az alapszakos, míg Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető tervezője július 1-jén a mesterszakos diplomaosztón mond beszédet. 

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121