MOME Diploma 2022

Date:
Hamarosan kezdetét veszi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2022. évi diplomázási időszaka, a végzős hallgatók egyetemi éveinek utolsó és egyben legfontosabb eseménye.

Tizenkét mesterszak közel százhúsz hallgatójának a nyilvános védését követően munkáikból egy, a megújult Campuson személyesen látogatható kiállítás nyílik, a diplomaosztó ünnepségen pedig a filozófia és a design világának két neves nemzetközi képviselője mond beszédet. 

Diplomavédés 

A diplomázási időszak minden évben meghatározó nemcsak a MOME végzős hallgatói, hanem a teljes egyetemi közösség számára. A folyamat az MA hallgatók nyilvánosan megtekinthető védésével veszi kezdetét, ahol a tanulmányaik zárásaként elkészült mestermunkákat mutatják be a vizsgabizottságnak. Az MA diplomavédések 2022-ben újra személyes részvétel mellett, az egyetem Campusán zajlanak május 31. és június 16. között. A beosztás pontos időpontjairól és helyszíneiről az érdeklődők az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://mome.hu/hu/diplomavedesek-2022 

Diplomakiállítás 

Az MA végzős hallgatók mestermunkáiból készült kiállítás június 17–18. között szabadon látogatható a MOME Campuson. A 2021-ben a járványhelyzetre való tekintettel még online térben létrejött esemény idén ismét élőben, az egyetem immár megújult épületeiben és tereiben valósul meg. A kiállított művek, alkotások pontos helyszínei később kerülnek kihirdetésre. A tavalyi virtuális kiállítás megtekinthető itt.

Diplomaosztó 

A folyamat zárásaként a BA és MA szakos hallgatók ünnepélyes keretek között veszik át a diplomájukat, mely alkalomból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány meghívásában a filozófia és a design világának egy-egy kiemelkedő képviselőjét látja vendégül a MOME. 

Byung-Chul Han filozófus és kultúrteoretikus június 30-án az alapszakos, míg Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető tervezője július 1-jén a mesterszakos diplomaosztón mond beszédet. 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121