MOME DIPLOMA 2023

Date:
Közel 250 hallgató életének egyik legfontosabb eseménye zajlik hamarosan, ahogy korábban, 2023-ban is számos diplomavédés lesz nyilvános, melyekre június 5-21. között kerül sor. A mestermunkákból nyíló Diplomakiállítás június 17-18. között látogatható majd a Campus több pontján. A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára.

Az egész egyetemi közösség számára meghatározó MOME Diploma eseménysorozat több jelentős részből áll, kezdve a portréfotózással, mintegy ráhangolódva a következő egy hónap történéseire, egészen az oklevél ünnepélyes átvételéig. 
A diplomázókról készülő portréfotók koncepcióalkotására és kivitelezésére, és a diplomaarculat megtervezésére minden évben egy-egy hallgató vagy hallgatói csoport kap felkérést benyújtott pályázata alapján. Idén a grafikai megjelenést Petrucz Ágnes, Tervezőgrafika MA szakos hallgató alkotta meg, míg a fotográfiai munkákat Petri Csenge és Szabó Márk BA Fotográfia szakos hallgatók alkotópárosa végezte. Ezekkel azután több felületen, például a közösségi médiában, a diplomaosztón és a diplomázókat minden évben egyenként bemutató platformon is találkozhatunk, melynek archívumában 2008 óta az összes MOME-diplomás portréfotója, diplomatémájának összefoglalója mellett az eddigi diplomaarculatokat is meg lehet tekinteni.  
A három egyetemi helyszínen, két hét alatt lezajló nyilvános MA diplomavédések keretében a hallgatók elkészült mestermunkáikat és szakdolgozataikat mutatják be vizsgabizottságnak. A különböző szakok beosztásának pontos időpontjairól és helyszíneiről, majd a kiállítás részleteiről egy a diplomához kapcsolódó aloldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 

A védéseket követően a Zugligeti úti Campus több helyszínén is megvalósuló, mestermunkákat, hallgatói terveket és koncepciókat bemutató kiállítás várja az érdeklődőket. Prototípusoktól maketteken át látványtervekig számos munka lesz látható a kétnapos szemlén, melyen mind a négy - a Design, az Elméleti, az Építészeti és a Média Design- intézet mesteroklevelet szerző hallgatói képviseltetik magukat. 

Mindezek után az egyetem diplomaosztó ünnepségén a végzős hallgatók életreszóló útravalót, inspirációt kapnak: az alkalomra ismét a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány meghívására érkeznek olyan, a kreatív ipar területein nemzetközileg jegyzett, neves szakemberek, akikkel meghatározó élmény a személyes találkozás. A mesterszakon végzettek Elizabeth Chai Vasarhelyi magyar származású Oscar-díjas filmrendező, az alapszakosok Paola Antonelli világhírű építész, a New York-i Museum of Modern Art (MoMA) vezető kurátorának, kutatás-fejlesztési igazgatójának inspiráló beszédét hallhatják.  Bővebben... 

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121