MOME Photography MA az Art Market Budapesten

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén indította el angol nyelvű fotográfus mesterképzését, melynek célja, hogy olyan magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képezzen, akik érzékenyen és progresszíven reagálnak a világ kihívásaira.

A Photography MA hallgatói az Art Market Budapesten mutatkoznak be először 2022. október 6 és 9 között. 

Az alkotásokban felvillanó személyes történetek a jelenünket drámaian formáló helyzetekre, az identitás komplexitására reflektálnak, a családi gyökerek, a generációról generációra átélt élmények, történelmi korszakok egymásbafonódására hoznak példákat. A MOME Photography MA standját média és elmélet szakos hallgatók közösen tervezték meg, a fotográfiák mellett megjelenő grafikai és szöveges tartalmak az ő közreműködésük eredményei. A kiállított munkákon túl a fotográfia mesterképzésben résztvevő hallgatók portfólióit is lapozgathatják a látogatók, hogy  minél teljesebb keresztmetszetét kapják a képzésnek.

A vásáron szereplő hallgatók:

Bányász Anna, Elsa Berrien,Csenki Bianka, Detre-Czirják Laura, Idil Emiroglu, Eördögh Lola, Gajda Barnabás, Gajewszky Anna, Gutay Bálint, Grinberg Daniella, Hevele Zsófia, Karácsony Ákos, Koroknai Patricia, Kováts Gergely, Legát Franciska, Mari Ornella, Máli Fanni, Novák Doro, Nagy Iza, Sipos Lilla, Spanyár Judit, Süle Tamara, Szécsi Noémi, Szekeres Laura, Szepsi-Szűcs Lilla, Taródi-Nagy Konrád, Tóth Hunor, Tóth Richárd,  Varga Domonkos

Helyszín:

Art Market Budapest, Bálna Budapest, 
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
AP205 számú stand

Időpontok:

Csütörtök, október 6.: 11:00-19:00
Péntek, október 7.: 11:00-21:00
Szombat, október 8.: 11:00-19:00
Vasárnap, október 9.: 11:00-19:00
 
Borítókép: Eördögh Emília Lola: My Good People, My God's People, 2021
Galéria: 
Legát Franciska: Pokoli Éden, 2021-22
Grinberg Daniella: Red Spots, 2022

More news

A közlekedést forradalmasító hibrid villamos, moduláris babakocsi, az otthoni edzést segítő innovatív VR-szemüveg és edzőpad, valamint egy nehéz terepre tervezett hordágy is díjat nyert a Red Dot „Design Concept” kategóriájában. Közös bennük, hogy mindegyik koncepciót MOME-hallgatók alkották. A pályázást a világ legfontosabb designdíjára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új felkészítő programja támogatta, amely olyan jól sikerült, hogy a tizenkét részt vevő pályaműből öt máris elismerést kapott.

Egyetemünkön régóta hagyomány, hogy a MOME Diploma vizuális identitása, kezdve a grafikai arculattól az alapszakos és mesterszakos hallgatók portréfotózásáig, pályázat útján hallgatói kézbe kerül. Az évről évre megújuló koncepció így belülről tükrözi az egyetem közösségét, fontos korlenyomatot, az egyes évfolyamok egyedi emléktárát létrehozva.

Tíz csapat kezdhette el az izgalmas munkát MOME-mentoraikkal, a projektek közt pedig több, az űrbeli növénytermesztésre fókuszáló, valamint az elveszett Föld helyett új élettereket kialakító munka van. A 7-10. osztályosoknak szóló Ugrás a jövőbe! pályázat 2024-es kiadásának fő témája az űr, a második forduló pedig máris elkezdődött. Az új tagokkal bővült zsűrinek nem volt könnyű dolga, az ország szinte minden részéből jelentkező, a korábbinál elkötelezettebb diákok 52 pályázata közül választotta ki a továbbjutókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121