MOME Photography MA az Art Market Budapesten

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén indította el angol nyelvű fotográfus mesterképzését, melynek célja, hogy olyan magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képezzen, akik érzékenyen és progresszíven reagálnak a világ kihívásaira.

A Photography MA hallgatói az Art Market Budapesten mutatkoznak be először 2022. október 6 és 9 között. 

Az alkotásokban felvillanó személyes történetek a jelenünket drámaian formáló helyzetekre, az identitás komplexitására reflektálnak, a családi gyökerek, a generációról generációra átélt élmények, történelmi korszakok egymásbafonódására hoznak példákat. A MOME Photography MA standját média és elmélet szakos hallgatók közösen tervezték meg, a fotográfiák mellett megjelenő grafikai és szöveges tartalmak az ő közreműködésük eredményei. A kiállított munkákon túl a fotográfia mesterképzésben résztvevő hallgatók portfólióit is lapozgathatják a látogatók, hogy  minél teljesebb keresztmetszetét kapják a képzésnek.

A vásáron szereplő hallgatók:

Bányász Anna, Elsa Berrien,Csenki Bianka, Detre-Czirják Laura, Idil Emiroglu, Eördögh Lola, Gajda Barnabás, Gajewszky Anna, Gutay Bálint, Grinberg Daniella, Hevele Zsófia, Karácsony Ákos, Koroknai Patricia, Kováts Gergely, Legát Franciska, Mari Ornella, Máli Fanni, Novák Doro, Nagy Iza, Sipos Lilla, Spanyár Judit, Süle Tamara, Szécsi Noémi, Szekeres Laura, Szepsi-Szűcs Lilla, Taródi-Nagy Konrád, Tóth Hunor, Tóth Richárd,  Varga Domonkos

Helyszín:

Art Market Budapest, Bálna Budapest, 
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
AP205 számú stand

Időpontok:

Csütörtök, október 6.: 11:00-19:00
Péntek, október 7.: 11:00-21:00
Szombat, október 8.: 11:00-19:00
Vasárnap, október 9.: 11:00-19:00
 
Borítókép: Eördögh Emília Lola: My Good People, My God's People, 2021
Galéria: 
Legát Franciska: Pokoli Éden, 2021-22
Grinberg Daniella: Red Spots, 2022

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121