Nemzetközi sikerszéria a MOME Tervezőgrafika szakon

Date:
Termékeny és sikeres időszak áll a MOME Tervezőgrafika szak mögött. Az utóbbi hónapokban a hallgatók és oktatók egyaránt számos nemzetközi díjat és elismerést könyvelhettek el.

A MOME Tervezőgrafika nemzetközi láthatósága eddig is jelentősnek számított, az elmúlt hónapok pedig kiemelkedően sok elismerést hoztak a szak hallgatóinak és oktatóinak is. A legfrissebb ezek közül a Red Dot díj Brands and communication design szekciójának Tipográfia kategóriájában nyert első helyezés, mellyel oktatónkat, Simon Péter Bencét méltatták. A díjnyertes munka a TYPO LANTERNS plakát, mely a A KECD (Korea Ensemble of Contemporary Design) felkérésére, a „Beautiful Seoul” tematikára készült. 
 

Több díj is született az IDEEC 2023 KOREA konferencia Portfolio Exhibition kiállításán: a Best Student Work kategóriában hallgatóink arany, ezüst, valamint az eseményt támogató Sanddoll különdíjat is hazavihették. Torma Sára Olívia Requiem for a Dream című munkájáért részesült az arany díjban, Répás Róza Kökörcsin Art Book című alkotásával pedig az ezüstben, míg Tóth Péter BETU Type Specimen című munkájával hozta el a különdíjat. Az eseményen a Best Professor Work kategóriában ezüst díjjal ismerték el Simon Péter Bencét is, aki a hallgatók versenyen való részvételét szervezte, kurálta a kiállítási anyagot, illetve mentorálta a hallgatók pályázását is. 

Nagy örömmel osztjuk meg azt a hírt is, hogy szintén a Tervezőgrafika szak két hallgatója, Oláh Zsuzsa (BA) és Nagy Dorottya (MA) is díjazott lett a nemzetközi szinten is kiemelkedő Applied Arts Awards design verseny Student kategóriájában, melyre a szak a 2023 őszi félévének Best of Grafika díjas hallgatóit nevezte.  

Mindeközben László Emese (BA) nyerte el a bronz közönségdíjat az ETIVERA European Label Award, nemzetközi csomagolásversenyen. A shortlistre, vagyis a legjobb 55 munka közé beválogatásra került Babicz Babetta (BA) és Galántai Maja (BA) címke terve is. 

A díjazások mellett a szak több külföldi kiállításon és vásáron is képviseltette magát. Áprilisban saját standdal jelent meg az április 27. és 30. között megrendezett Lipcsei Könyvvásáron, a könyv- és médiaipar legfontosabb tavaszi eseményén, ahol 40 ország több mint 2000 kiállítója mutatkozott be. A szak három oktatója Marcell Tamás, Herbszt László és Nagy László pedig a berlini Pictoplasma Festival-on, a világ elsőszámú kortárs karaktertervezési és művészeti platformján képviselték a MOME-t. 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121