Nemzetközi sikerszéria a MOME Tervezőgrafika szakon

Date:
Termékeny és sikeres időszak áll a MOME Tervezőgrafika szak mögött. Az utóbbi hónapokban a hallgatók és oktatók egyaránt számos nemzetközi díjat és elismerést könyvelhettek el.

A MOME Tervezőgrafika nemzetközi láthatósága eddig is jelentősnek számított, az elmúlt hónapok pedig kiemelkedően sok elismerést hoztak a szak hallgatóinak és oktatóinak is. A legfrissebb ezek közül a Red Dot díj Brands and communication design szekciójának Tipográfia kategóriájában nyert első helyezés, mellyel oktatónkat, Simon Péter Bencét méltatták. A díjnyertes munka a TYPO LANTERNS plakát, mely a A KECD (Korea Ensemble of Contemporary Design) felkérésére, a „Beautiful Seoul” tematikára készült. 
 

Több díj is született az IDEEC 2023 KOREA konferencia Portfolio Exhibition kiállításán: a Best Student Work kategóriában hallgatóink arany, ezüst, valamint az eseményt támogató Sanddoll különdíjat is hazavihették. Torma Sára Olívia Requiem for a Dream című munkájáért részesült az arany díjban, Répás Róza Kökörcsin Art Book című alkotásával pedig az ezüstben, míg Tóth Péter BETU Type Specimen című munkájával hozta el a különdíjat. Az eseményen a Best Professor Work kategóriában ezüst díjjal ismerték el Simon Péter Bencét is, aki a hallgatók versenyen való részvételét szervezte, kurálta a kiállítási anyagot, illetve mentorálta a hallgatók pályázását is. 

Nagy örömmel osztjuk meg azt a hírt is, hogy szintén a Tervezőgrafika szak két hallgatója, Oláh Zsuzsa (BA) és Nagy Dorottya (MA) is díjazott lett a nemzetközi szinten is kiemelkedő Applied Arts Awards design verseny Student kategóriájában, melyre a szak a 2023 őszi félévének Best of Grafika díjas hallgatóit nevezte.  

Mindeközben László Emese (BA) nyerte el a bronz közönségdíjat az ETIVERA European Label Award, nemzetközi csomagolásversenyen. A shortlistre, vagyis a legjobb 55 munka közé beválogatásra került Babicz Babetta (BA) és Galántai Maja (BA) címke terve is. 

A díjazások mellett a szak több külföldi kiállításon és vásáron is képviseltette magát. Áprilisban saját standdal jelent meg az április 27. és 30. között megrendezett Lipcsei Könyvvásáron, a könyv- és médiaipar legfontosabb tavaszi eseményén, ahol 40 ország több mint 2000 kiállítója mutatkozott be. A szak három oktatója Marcell Tamás, Herbszt László és Nagy László pedig a berlini Pictoplasma Festival-on, a világ elsőszámú kortárs karaktertervezési és művészeti platformján képviselték a MOME-t. 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121