Moholy-Nagy University of Art and Design

Életút tervezés a nemek közötti egyenlőség szemszögéből

Hogyan érthetjük meg a sérülékeny fiatalok hosszú életről alkotott elképzelését a nemek közötti egyenlőség szemszögéből?
Project overview
Year of project
2023 - 2024
Members
Sheng-Hung Lee
A D4L for GE (Design for Longevity through the lens of Gender Equity), azaz Életút tervezés a nemek közötti egyenlőség szemszögéből kutatási projekt a MOME Social Design Hub és az MIT AgeLab közös projektje.
A nemek közötti egyenlőséggel (FRUSKA) kapcsolatban korábban végzett kutatások, valamint az MIT Design for Longevity (D4L) koncepciója alapján a 4E kérdéseket a társadalmi és környezeti fenntarthatóság, a befogadás, az etika és a hosszú élettartam szemszögéből vizsgálva kísérleti, gyakorlati alapú kutatást végeztünk. Az előzetes kutatás és a részvételi tervezésen alapuló workshopok a Belvárosi Tanoda Iskola sérülékeny fiataljaival közösen teremtik meg a teret a kérdésekre, amely a fiatalok jövőképének megalkotására fókuszál.
A foglalkozásokat és a kidolgozott koncepciókat felmérésen és interjún alapuló hatásmérés keretezte. A kutatás célja olyan bevezető képzési anyag kidolgozása mind a közösség, mind a szakemberek/oktatók számára, amely tervezői jelenlét nélkül is használható.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121