Moholy-Nagy University of Art and Design

Lőricz Áron - Fold lamp

Project overview
Student name
Lőrincz Áron
Degree level
Year of project
2023 - ongoing
A Fold Lamp a kevesebb több gyakran hallott mondást értelmezi újra. A projektben a “less is more” mentalitás a gyártástechnológia, az anyag és formák együttműködésében jelenik meg.
A lámpa meghatározó elemei a két hajlított és préselt fémlemez, amelyen a hajtások az anyag merevségét szolgálják. Ismerős lehet a szituáció, amikor befejezzük a napi munkát és lámpánkat nem lekapcsoljuk, hanem a fal felé fordítjuk, hogy szórt fényt nyújtson míg a szoba más részein tevékenykedünk. A Fold Lamp ezt az élményt ragadja meg, így egyszerre szolgál munka és hangulatfényként. A nap végén a lámpát egy egyszerű gesztussal lehajtva beárnyékolja
az asztalt és derített fénnyel tölti be a szobát. Ismerős lehet a szituáció, amikor befejezzük a napi munkát és lámpánkat nem lekapcsoljuk, hanem a fal felé fordítjuk, hogy szórt fényt nyújtson míg a szoba más részein tevékenykedünk. A Fold Lamp ezt az élményt ragadja meg, így egyszerre szolgál munka és hangulatfényként. A nap végén a lámpát egy egyszerű gesztussal lehajtva beárnyékolja az asztalt és derített fénnyel tölti be a szobát.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121