Moholy-Nagy University of Art and Design

Re-built Glass

Hulladékfeldolgozás vizsgálata az üveg területén
Project overview
Student name
Gereczné Deák Zsuzsanna
Degree level
Year of project
2022
Diplomamunkám üvegfelületeinek tervezésében a népi építészet logikus egyszerű osztottságára, az eredeti szerkezet értelmezésén alapuló, puritán szerkesztési elvek alkalmazására törekedtem.
Ez a projekt egyrészt arról szól, hogy hogyan gondolhatjuk át a hulladékmennyiség csökkentésének folyamatát. Másrészt arról, hogyan kell átalakítani az eredeti üveghulladékot, hogyan tudjuk láttatni ezt a megváltozott, új anyagot. Feltárni, milyen szép és meglepő felületeket, textúrákat hozhatunk létre belőlük, művészi igényű munkáknál, építészeti elemeknél. A tervezésemben olyan design létrehozása a célom, amelyben a fenntartható fejlődés szempontjait igyekeztem figyelembe venni és az ökológia védelmében a teljes termelési ciklusra való tervezést részesítettem előnyben.
Szakdolgozatom áttekinti a kérdéskör hazai és külföldi helyzetét, a témában született kutatásokat a veszprémi anyagkutató tanszék segítségével, majd saját kísérleteimre összpontosít, amelyeknek komoly eredményei születtek: egy új találmány és újfajta anyagok!
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121