Moholy-Nagy University of Art and Design

Tanítsunk Magyarországért Program

Project overview
Saját hallgatóival kapcsolódik be a MOME a Tanítsunk Magyarországért programba az ITM és az egyetem közt most aláírt megállapodás alapján.
A több mint 1000 mentor részvételével zajló kezdeményezés célja, hogy hátrányos helyzetű kistelepüléseken élő általános iskolai tanulóknak nyújtson segítséget a pályaorientációban és a továbbtanulásban. A Tanítsunk Magyarországért program a kortárs mentorálási tevékenységekre alapul, célja a nehezebb körülmények között élő általános iskolások támogatása, és a kölcsönös tanulás, a közösségek megerősítése. A programban résztvevő általános iskolás tanulók mellé társuló mentorok feladata, hogy megmutassák a gyerekeknek a településükön túli világ lehetőségeit, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak.
Céljuk, hogy segítsék őket abban, hogy hogy kihozhassák magukból a legtöbbet, és később elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon. A MOME és az ITM együttműködése értelmében, mostantól a MOME diákjai is csatlakozhatnak a programhoz, és mentorként segíthetik a tanulók fejlődését. Egy-egy hallgató négy-öt kisdiákkal foglalkozik majd, és elsősorban abban segíti őket, hogy sikeresen befejezzék az általános iskolát, belépjenek a középfokú oktatásba, majd szakmát válasszanak. További információkért látogass el erre a linkre: https://tmo.gov.hu/
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121