Megtartotta alakuló ülését a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány kuratóriuma

2020. július 15-én megtartotta alakuló ülését a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány kuratóriuma. Tagjai a 2020. június 11-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium által tett bejelentése alapján az alábbiak:

 

 

Böszörményi-Nagy Gergely
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány elnöke

A Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója. 1984-ben született Budapesten. A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végzett, a CEU-n MBA-diplomát szerzett, a Stanford University üzleti karán társadalmi vállalkozást tanult. Jelenleg a London School of Economics hallgatója. 

 

 

Fülöp József
kuratóriumi tag

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, e pozícióban immáron második ciklusát tölti.  Egyetemi tanár, vizuális kommunikáció tervező, animációs filmrendező, producer, a hazai kreatívipar miniszteri biztosa.

 

 

Kopek Gábor
kuratóriumi tag

Fotográfus, médiaművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem korábbi rektora, a MOME campusfejlesztésének kezdeményezője, melyet miniszterelnöki megbízottként irányított, jelenleg miniszteri biztosként a 21st Laboratory Program vezetője, amely a kreatív gondolkodás és a művészeti képzés összefüggéseit kutatja.
fotó: Kékesi Donát

 

 

Scheer Sándor
kuratóriumi tag

A Market Építő Zrt. alapító - társtulajdonosa és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, a Hotel Clark tulajdonosa, valamint a magyar McDonald’s Developmental Licensee partnereként fejleszti és üzemelteti a hazai piacon működő éttermeket. 2014-ben megkapta a Lechner Ödön kitüntetést és átvehette az év ingatlanfejlesztője címet.

 

 

Szemerey Szabolcs
kuratóriumi tag

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója, a Neumann János Egyetem oktatója, tudásközpont vezetője, az egyetemi modellváltás stratégiai és üzleti tervezési bizottságainak a vezetője. Vezérigazgatóként az elmúlt 5 évben a kecskeméti CAMPUS beruházás tervezésért és kivitelezésért volt felelős, továbbá a Neumann János Egyetemen zajló anyagtechnológia, környezettechnológiai, nemzetközi logisztikai és oktatástechnológiai fejlesztésekben vett részt. Számos iparkamarai projektben szakértő, részt vett az Új Széchényi-Terv stratégiai kidolgozásában is.

 

Borítókép: Bujnovszky Tamás

Publikálva: 2020-07-16 12:27:00