Architectural Matters // Csaba Böhm, Bollinger+Grohmann (DE)

A MOME Építészeti Intézet előadássorozata kiemelkedő hazai és nemzetközi építészeket, designereket és gondolkodókat mutat be, hogy betekintést nyújtsanak az épített környezettel foglalkozó munkásságukba. A 2023 tavaszi évada "Architectural Matters" címmel indul. Számos hazai és nemzetközi előadót mutat be, akiknek munkája előremutató koncepciók megvalósítására összpontosít.

Következő előadónk Böhm Csaba 2008-ban végzett a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki karán, magasépítési szakirányon. Elméleti érdeklődése már egyetemi évei alatt az utófeszített vasbeton szerkezetek tervezése felé irányult, majd gyakorlati tudását a Pannon-Freyssinet Kft. alkalmazásában volt lehetősége elmélyíteni, ahol több magasépítési szerkezet utófeszítésének tervezését irányította.

Emellett 2009-2011 között a BME mérnökképzésének keretein belül, a feszített szerkezetek tervezésének gyakorlati oktatásában is részt vett.

2011-től a bécsi székhelyű Werkraum Ingenieure ZT GmbH statikus tervezőjeként többek között részt vett az északi bécsi IKEA áruház bővítésében és üzemeltetés közbeni átalakításában, valamint a bécsi Bildungsquatier 2, Aspern Seestadt 1200 fő befogadóképességű iskolaépület tartószerkezeti tervezésétben és annak irányításában. 
A Bollinger + Grohmann bécsi irodájának csapatát 2017-2020-között erősítette.

Projektvezetőként főbb munkái közé tartozik a lipcsei Red Bull Arena bővítése és átalakítása, valamint a MOL Campus magasépület tartószerkezeti tervellenőrzése. 
2020-tól a Bollinger + Grohmann budapesti irodájának ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik, ahol többek között az előadás keretein belül bemutatott városi műalkotás tartószerkezeti tervezését irányította.

Az előadások ingyenesek és nyilvánosak. 

Az előadásokért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be.
A kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek regisztrációhoz kötött. Az előadásokat követően beszélgetésre is van lehetőség.

További információ az epitesz@mome.hu címen
Regisztráció: https://forms.gle/7VDzoyM9z1FAEbBc6 
Helyszín: MOME Auditórium, M_114

Event information

Időpont: 2023.04.26., 18:00
Helyszín: MOME Auditórium

Az esemény nyelve magyar.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121