Moholy-Nagy University of Art and Design

Építőművész MA

Modules
Management
Faculty
News
Events
Művészi szintű tervezőmunka az emberi környezet alakításában.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Deadline
2022-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Építészeti Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Építész
Social media links
Contact
Jóföldi Laura
intézeti menedzser
epitesz@mome.hu
Az Építőművész mesterképzés során az oktatás a komplexitás jegyében folyik, az építészeti koncepcióalkotást kutatással alapozzuk meg. Az egyéni és csoportos feladatmegoldásokban egyaránt jártasságot szereznek a hallgatók, továbbá megértik az építészeti tervezés vertikumát.
A nagyfokú önállóságra és proaktivitásra épülő közösségben a projektalapú munka kerül a fókuszba. Az életszerű programokat kínáló stúdiókban aktív szakmagyakorlók vezetésével zajlik a kutatás, megismerés, alkotás és kritikai diskurzus innovatív szemléletű, nyitott folyamata.
Nemzetközi kitekintés és a határterületek bevonása által a képzés jövőbe mutató megoldásokat kínál korunk kihívásaira. A nemzetközileg is versenyképes diplomával hallgatóink a legkiválóbb építészirodákban tudnak elhelyezkedni, vagy önálló teljeskörű tervezési munkákat vállalni.

News

A tavaszi félévben a MOME Elméleti Intézet és Haba Péter koordinálásával és az ELTE Humánökológia mesterszak közreműködésével Humánökológia és design címmel rendezett előadássorozatot, melynek előadásait most minden érdeklődő megtekintheti.

Számos jelentős elismerés után a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en nyerte el a zsűri különdíját a Magyar Zene Háza. Az ingatlanszakma Oscar-díjaként is emlegetett MIPIM Awards harmincéves történetében először nyert magyar fejlesztés.

Tíz kategóriában adták át a Prima Primissima díjakat idén december 3-án a Müpában. 2021-ben a Magyar építészet és építőművészet kategóriában Prima Primissima díjat kapott Kovács Csaba építész, belsőépítész, habilitált egyetemi docens, a MOME Építészeti Intézet igazgatója. Gratulálunk!

Events

Az október 7-én indult Budapest Design Week a hazai design élet egyik legfontosabb eseménysorozata, melyhez a MOME is izgalmas szakmai programmal kapcsolódik. A Best of MOME ‘22 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei MA diploma projektjeinek legjobbjai mutatkoznak be rövid prezentációk formájában, október 15-én este hat órától a MOME Auditóriumban.

2022. április 7-én nyílik meg a Mesteriskola első hetven évét bemutató kiállítás a FUGA nagytermében, ahol a Mesteriskola közösség múltjáról, jelenéről és jövőjéről tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Management

Jóföldi Laura

doktoranda, intézeti menedzser

jofoldi.laura@mome.hu

Marián Balázs DLA

MA szakfelelős, MA szakvezető, egyetemi docens

marian.balazs@mome.hu

Faculty

Baló Dániel László

külső óraadó

Bene Tamás

doktorjelölt, egyetemi tanársegéd

bene.tamas@mome.hu

Csomay Zsófia

címzetes egyetemi tanár

csomay.zsofia@teach.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121