Moholy-Nagy University of Art and Design | Építészeti Intézet

Építőművész MA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
Events
News
Művészi szintű tervezőmunka az emberi környezet alakításában.
A 2024-ben induló képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatos információk már elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
Language
Magyar
Career opportunities
Építész
Social media links
Contact
Jóföldi Laura
intézeti menedzser
epitesz@mome.hu
Az Építőművész mesterképzés során az oktatás a komplexitás jegyében folyik, az építészeti koncepcióalkotást kutatással alapozzuk meg. Az egyéni és csoportos feladatmegoldásokban egyaránt jártasságot szereznek a hallgatók, továbbá megértik az építészeti tervezés vertikumát.
A nagyfokú önállóságra és proaktivitásra épülő közösségben a projektalapú munka kerül a fókuszba. Az életszerű programokat kínáló stúdiókban aktív szakmagyakorlók vezetésével zajlik a kutatás, megismerés, alkotás és kritikai diskurzus innovatív szemléletű, nyitott folyamata.
Nemzetközi kitekintés és a határterületek bevonása által a képzés jövőbe mutató megoldásokat kínál korunk kihívásaira. A nemzetközileg is versenyképes diplomával hallgatóink a legkiválóbb építészirodákban tudnak elhelyezkedni, vagy önálló teljeskörű tervezési munkákat vállalni.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismereteket adják...

A Diplomamunka a mestermunka, az építészeti diplomaterv, valamint a diplomatárgy készítését foglalja magába. A modul cél...

A modul célja, hogy felbátorítsa a hallgatókat absztrakt ötletek, gondolatok és állítások kifejezésére az eddig megszerz...

News

A Best of MOME ‘23 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei mesterszakos diplomaprojektjeinek legjobbjaival találkozhatott a nagyközönség október 14-én a Kastner Kommunityben, ahol megismerhette a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.

A MOME design- és művészetmenedzsment, építőművész szakos hallgatói és a MOME és az ELTE design- és vizuális művészet tanár szakos hallgatói közösen vettek részt azon a kurzuson, mely az épített környezeti nevelés és részvételi tervezés témakörével foglalkozott. Az építőművészek a kurzus keretében egy részvételi tervezés során, középiskolás diákokat bevonva gyakorlati feladatot is kaptak: egy új közösségi tér megtervezését az I. kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium udvarán.

Management

MA szakfelelős, MA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

marian.balazs@mome.hu

doktoranda, intézeti menedzser

jofoldi.laura@mome.hu

Faculty

doktorjelölt, egyetemi tanársegéd

bene.tamas@mome.hu

címzetes egyetemi tanár

csomay.zsofia@teach.mome.hu

MA szakfelelős, MA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

marian.balazs@mome.hu

doktorjelölt, egyetemi tanársegéd

molnar.beata@mome.hu

egyetemi tanár

External lecturers

külső óraadó

balo.daniel@mome.hu

óraadó

benko.melinda@teach.mome.hu

külső óraadó

doktorandusz, óraadó

hartmann.gergely@g.mome.hu

külső óraadó

óraadó

neville.zoltan@mome.hu

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

radnoczi.ferenc.bela@teach.mome.hu

külső óraadó

külső óraadó

takacs.akos@teach.mome.hu

külső óraadó

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121