Moholy-Nagy University of Art and Design

Építőművészet BA

Modules
Management
Faculty
News
Events
Az építész szakma alapjainak elsajátítása.
Type of course
Nappali
3 years
6 semesters
Qualification
BA fokozat
Deadline
2022-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Építészeti Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Jóföldi Laura
intézeti menedzser
epitesz@mome.hu
A képzés célja tervezőmunka, az épített környezet alakításához szükséges művészi és műszaki ismeretek elsajátítása, a tervezési folyamatok megismertetése. A munkát az építészet – belsőépítészet – bútortervezés hármas egységét őrző szemlélet jellemzi.
A program alapját szoros tanár-diák együttműködés képezi, a stúdiónkénti kis létszám pedig lehetőséget ad a klasszikus mester-tanítvány párbeszéd kialakítására. Az egyéni tervezői munka mellett az Intézet nagy hangsúlyt fektet a komplex teammunka megtapasztalására is.
A diplomát követően lehetőség van külföldi és hazai építészirodákban szakmai gyakorlatok elvégzésére. Frissen végzett hallgatóink látványtervezői munkálatokban tudnak részt venni, míg az önálló tervezői karrier építésének feltétele a mesterképzés elvégzése.

News

Az idei Volt fesztiválon Építőművészet BA szakos hallgatóink képviselték a MOME-t egy egész napos workshop keretein belül.

Számos jelentős elismerés után a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en nyerte el a zsűri különdíját a Magyar Zene Háza. Az ingatlanszakma Oscar-díjaként is emlegetett MIPIM Awards harmincéves történetében először nyert magyar fejlesztés.

Tíz kategóriában adták át a Prima Primissima díjakat idén december 3-án a Müpában. 2021-ben a Magyar építészet és építőművészet kategóriában Prima Primissima díjat kapott Kovács Csaba építész, belsőépítész, habilitált egyetemi docens, a MOME Építészeti Intézet igazgatója. Gratulálunk!

Events

2021 őszén, a Kísérleti műhely óra keretében tizennégy MOME-s harmadéves építészhallgató megalkotott tizennégy cséderhúzót. Elbeszélésekre, írásokra, kutatásokra vagy a fantáziánkra alapozva találták ki a cséderhúzó nevű fiktív használati tárgy történetét, a helyet és társadalmat, használták, rítusokat, szerepeket, életmódokat, szükségleteket, amelyeken keresztül életre hívhatták a tárgyat.

2022. április 7-én nyílik meg a Mesteriskola első hetven évét bemutató kiállítás a FUGA nagytermében, ahol a Mesteriskola közösség múltjáról, jelenéről és jövőjéről tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Management

Dr. Getto Tamás

BA szakvezető, egyetemi tanár

getto.tamas@mome.hu

Jóföldi Laura

doktoranda, intézeti menedzser

jofoldi.laura@mome.hu

Faculty

Barcza Gergely

külső óraadó

Bazsó Ferenc

műhelyvezető, művésztanár

fbazso@mome.hu

Bene Tamás

doktorjelölt, egyetemi tanársegéd

bene.tamas@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121