Balázs András Család és szomszédság a Magdolna negyedben I Könyvbemutató

Balázs Andrásnak a MOME Elméleti Intézet oktatójának még 2021-ben Család és szomszédság a Magdolna negyedben címmel megjelent könyve élőben is bemutatásra kerül május 11-én, 17 órakor az Akadémiai Könyvtár és Információs központban.

A művet bemutatja és a szerzővel beszélget: KRÉMER BALÁZS szociológus

Röviden a frissen megjelent könyvről:

Az ország számos nyomortelepén megfordultam magánemberként, kutatóként. Ezeken a helyeken szembesültem vele, hogy formális jogegyenlőségünk dacára – származásuk és bőrszínük okán – honfitársaink számottevő része eleve kívül reked a társadalmon. Könnyű volt felismerni, hogy a munkanélküliséggel sújtott térségek leghátrányosabb településeiről nem vezet út a polgári világába. Nehezebben értettem meg, hogy Középső-Józsefváros legszegényebb bérházai miként ejtik foglyul a rendszerváltás veszteseit. E könyv a Magdolna negyedben élő roma szegény családok társadalmi kapcsolatain és térbeli mozgásain keresztül mutatja be, mit jelent számukra a városrész, ahol élnek.

Helyszín:
Akadémiai Könyvtár és Információs Központ (1051 Budapest, Arany János utca 1.) 2. emeleti kisterem 

Időpont:
2022.05.11., szerda, 17 óra

 A könyv a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

Tovább a Facebook eseményre…

Event information

Helyszín:
Akadémiai Könyvtár és Információs Központ (1051 Budapest, Arany János utca 1.) 2. emeleti kisterem

Időpont:
2022.05.11., szerda, 17 óra

More events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.

Máté Gábor DLA habil. Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia BA szakvezetőjének ‘The Apples of Their Eyes’ címmel nyílt kiállítása 2023. március 15-én 12 órakor a jeruzsálemi Yossi Nahmias Fotográfia Galériában (Department of Photographic Communication Hadassah Academic College).
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121