Cséderhúzó: Mesterkélt mítoszok // A MOME Építészeti Intézet BA3 I Kiállításmegnyitó

2021 őszén, a Kísérleti műhely óra keretében tizennégy MOME-s harmadéves építészhallgató megalkotott tizennégy cséderhúzót. Elbeszélésekre, írásokra, kutatásokra vagy a fantáziánkra alapozva találták ki a cséderhúzó nevű fiktív használati tárgy történetét, a helyet és társadalmat, használták, rítusokat, szerepeket, életmódokat, szükségleteket, amelyeken keresztül életre hívhatták a tárgyat.

Az eredmény: tizennégy elképzelt tárgy, mely akár létezhetett is volna, elképzelt történetekkel és múltakkal, akár lehettek volna valóságosak is.

A létrejött tárgyak és a köréjük épülő mítoszok így a valóság és a múlt különböző értelmezéseit hordozzák magukban. Tizennégy keresési találat a cséderhúzó szóra, amelyek közül az egyik sem igazabb vagy hamisabb a másiknál: mindegyikük tartalmaz valós és kitalált elemeket, amelyek azonban már megkülönböztethetetlenül olvadnak egybe a kiállítótérben.

Kiállítók: Balogh Enikő, Monti Elvira, Véghelyi Borbála, Szelevényi Oszkár, Veres Dóra, Soóki-Tóth Anna, Halmos Anita, Füleky Dorottya, Lajcsik Dorottya, Gárdos Lili, Czigány Lilla, Lipótzy Kristóf, Wallner Gábor, Werk Zsuzsi 

A kiállítás 2022.06.07-ig látogatható.

Tovább a hivatalos Facebook eseményre...

Event information

Időpont: 2022.05.20. 19:00
Helyszín: Magyar Építőművészek Szövetsége

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121