Curatorial talk - Krzysztof Candrowicz: Visual activism

Krzysztof Candrowicz kurátor, kutató és aktivista sokoldalú munkásságát ismerhetjük meg április 4-én a Curatorial Talks eseménysorozat keretében.

Nem szükséges bemutatnunk, hogy milyen kritikus pillanat előtt állunk; a hírekben naponta hallunk erről. Miközben új háborúk és konfliktusok törnek ki, fajok pusztulnak el, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, a bolygó felmelegszik, és az emberiséget tömeges kihalás fenyegeti. Élőben nézzük, ahogy az elmúlt évmilliók során született természeti kincs az elmúlt kétszáz év alatt szinte a szemünk láttára tűnt el. A fotográfián és a képzőművészeten keresztül reagálhatunk erre a folyamatban lévő válságra. A vizuális aktivizmus felkavaró és hiteles narratívák felhasználásával párbeszédet kezdeményez, felhívja a figyelmet és cselekvésre ösztönöz, kiváló eszközként szolgál azok számára, akik egy igazságosabb és méltányosabb világot szeretnének kialakítani.

Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató, projektvezető és aktivista. Társalapítója és tagja a lódzi Vizuális Oktatási Alapítványnak és a Fotofestiwalnak, az Art Factory és a Lodzi Művészeti Központ (Lengyelország) korábbi igazgatója. Krzysztof nemzetközi szinten számos európai szervezet, múzeum, iskola és fesztivál vendégkurátoraként és vendégelőadójaként dolgozik. A képzőművészet mellett érdeklődése a filozófiában, a társadalomtudományokban, az antropológiában, az ökológiában és a természettudományokban gyökerezik.

Szeretettel várunk Krzysztof Candrowicz lengyel kurátor, szociológus, aktivista előadására!

Event information

Időpont: 2024. április 4. 15:00
Helyszín: MOME Base, B_001

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121