Emerging Technology Conference - AI in Art and Design

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a design, az alkotás, és a kommunikáció jövőjét? A megkerülhetetlenné vált technológia a digitális világban egyre inkább befolyásolja, hogyan fogjuk fel és értelmezzük a körülöttünk lévő világot, milyen interakciók részeseivé válunk. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) most konferenciát rendez a témában, ahol hazai szaktekintélyeket szólaltat meg.

A szakmai eseményre, melynek fókuszában a design és a legújabb technológiák dinamikus találkozási pontjai állnak, oktatókat, kutatókat, ipariági szakembereket és hallgatókat várnak. A program célja, hogy a résztvevőket megismertessék a design és a legújabb technológiák sokoldalú kapcsolatával, elősegítsék a téma különböző szempontjainak megvitatását.  

A konferencia ideje alatt zajlik majd a "Mesterséges intelligencia a zöld városokért” című hackathon, mely szintén a MI-ban rejlő lehetőségeket mutatja be, valamint arra a kérdésre keres választ, hogy az hogyan ötvözhető a fenntartható tervezéssel.

A konferencia alkalmat ad arra, hogy a téma iránt érdeklődő szakemberek, kutatócsoportok találkozhassanak egymással, különböző nézőpontokat mutassanak be, és olyan együttműködések alakulhassanak ki, amelyek a designt a jövő felé mozdítják el. A beszélgetések, előadások mentén feltérképezhetjük a MI és a Big Data, valamint a design keresztmetszetében kialakuló új lehetőségeket, kihívásokat, etikai kérdéseket, az itt keletkező szinergiák pedig az oktatási intézmények és vállalkozások közötti partnerségeket mozdíthatják elő.  

Az eseményen Mérő László matematikus, Aczél Petra kommunikációkutató, Szauder Dávid digitális művész, Tuan Trinh, az EIT Digital vezetője, valamint Prószéky Gábor a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója, a PuliGPT egyik megalkotója tart majd előadást. Prószéky arról beszél majd, hogy miért fontos, hogy magyar nyelven is működjön a már ma is milliók által használt chat GPT.

A Emerging Technology konferenciát Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke nyitja meg, és Fogarasy Tamás, az Interaction Design szak vezetője valamint Milovits Máté stratégiai fejlesztési igazgató, az esemény szervezője vezeti majd.

Az eseménnyel kapcsolatos további információk: https://mome.hu/hu/emerging-technology-conference 

Regisztráció: https://www.addevent.com/event/Ge19357701 

Az esemény nyelve magyar. 

Event information

Időpont: 2023. December 8. 09:00-20:00

Helyszín: MOME Filmstúdió

Az esemény nyelve magyar.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121