FORMA NORMA // Inspiráló előadások - Tóth Ádám

A MOME Formatervező szakjai idén is kétheti rendszerességgel szerveznek inspiráló előadásokat a formatervezés legkülönbözőbb témáiban. Oktatóinkkal, volt hallgatóinkkal és a szakma képviselőivel beszélgetünk formatervezés jelenéről és jövőjéről, határterületeiről, fontos dilemmáiról és kérdéseiről. Az alkalmak nem csak inspirációt jelentenek, hanem kapcsolódást is a közösséghez.

Április 5-én, szerdán 17:00-19:00 között megtudhatjuk Tóth Ádámtól, a MOME-n végzett formatervezőjétől, aki nemrég tért haza a lisszaboni Erasmus for Young Entrepreneur programjáról, hogyan működik egy portugál bútortervező stúdió. Ádám Lisszabonban a Pedro Sottomayor által alapított MOR Design-nál dolgozott. 

Ezen kívül beszélni fog az általa alapított Malom projektről, az eddigi tervezési kihívásairól, az aktuális inspirációiról és végezetül arról, hogyan kapcsolódik a Design Terminál és az NTK mentorprogramjához.

 “A Malom projekttel kísérleteink arra irányulnak, hogyan illeszthető be a műanyag hulladék újra a tárgyi körforgásba, és miként vehetnek részt a felhasználók ebben a folyamatban. Nyáron például a Sziget fesztiválon a résztvevők elhozhatták a standunkhoz a műanyag hulladékukat és frizbit préseltünk belőlük, most is hasonló koncepción dolgozunk, csak gyerek szemüvegkerettel. Emellett fontosnak tartjuk, hogy már meglévő anyagokból is esztétikus és minőségi tárgyakat hozzunk létre, az első ilyen általam tervezett tárgy egy asztali lámpa.” Kérjük a résztvevőket, hogy az eseményre minél több műanyag kupakot hozzanak, melyet a Malom projektnek ajándékozunk! 

A MOME Formatervező szakjai idén is kétheti rendszerességgel szerveznek inspiráló előadásokat a formatervezés legkülönbözőbb témáiban. Oktatóinkkal, volt hallgatóinkkal és a szakma képviselőivel beszélgetünk formatervezés jelenéről és jövőjéről, határterületeiről, fontos dilemmáiról és kérdéseiről.  
Az alkalmak nem csak inspirációt jelentenek, hanem kapcsolódást is a közösséghez. Az esemény ingyenes és nyitott bárki számára! Az előadás magyar nyelven zajlik. 

További dátumok és előadók:
2023.04.19. - Moravcsik Borka
téma: Service Design (HUN)

2023.05.03. - Herczeg László & Lekshmy Parameswaran //
The Care Lab (ES, Barlcelona)
téma: healthcare design (ENG)

Event information

Időpont: 2023. 04. 05., 17.00-19.00
Helyszín: MOME BASE _106
Nyelve: magyar

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121