Moholy-Nagy University of Art and Design | Design Intézet

Formatervezés BA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
Events
News
Biztos alapok a tárgy- és a szolgáltatástervezéshez.
Type of course
Nappali
3 years
6 semesters
Qualification
BA fokozat
Hungarian state funded
2023-02-15
Jelentkezés zárva
Department
Design Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Lopkovitz Bianka, szakmenedzser
forma@mome.hu
Az alapképzés célja, hogy a hallgatókat megismertesse a designgondolkodással és a tervezési folyamat lépéseivel a felhasználói igények feltárásától az ötletelésen át a modellezésig és a kivitelezés előkészítéséig, akár a termék-, akár a rendszertervezés területén.
A sokféle projekt (terméktervezés, rendszertervezés, experimentális feladatok) lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja azt, ami őt érdekli, és az ehhez szükséges képességeit fejlessze. A képzés során a hallgatók megtanulják, hogyan mutassák be ötleteiket rajzban, 3D modellben vagy akár a műhelyekben elkészített prototípusokon keresztül.
Üzleti partnereink mellett több állami és civil szervezettel működünk együtt, mely projektek hozzájárulnak a hallgatók látókörének szélesítéséhez, szociális és társadalmi érzékenységük fejlődéséhez. Végzettjeink nemzetközi mezőnyben is versenyképes portfoliót állíthatnak össze, design stúdióknál, cégeknél helyezkedhetnek el, önálló vállalkozást indíthatnak, vagy MA képzéseken folytathatják tanulmányaikat.

Modules

Ebben a modulban mindenki a saját szintjének megfelelően fejlesztheti rajzi, plasztikai és CAD (computer-aided design) m...

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői alapszakos hallgatója számára az általános elméleti ismereteke...

A régióban egyedülálló oktatási modul, amely a tervező szakos BA hallgatóknak szolgáltat naprakész, gyakorlati tudást a ...

News

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakjainak lehetősége volt idén februárban immáron harmadik alkalommal önálló standdal részt venni a Stockholmi Furniture and Light Fair Greenhouse szekciójában, ahol bemutatkozott egy a BE LIGHT! x MOME kurzuson született formaterv is, a Wave lámpa.

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

Management

BA szakfelelős, egyetemi tanár, általános rektorhelyettes

pkoos@mome.hu

szakmenedzser

lopkovitz.bianka@mome.hu

BA szakvezető, művésztanár

feja.dorottya@mome.hu

Faculty

művésztanár, szakoktató

biro.botond@mome.hu

egyetemi adjunktus

csernatony.fanni@mome.hu

BA szakvezető, művésztanár

feja.dorottya@mome.hu

művésztanár, senior kutató

hunfalvi.andras@mome.hu

egyetemi docens

isjuhasz@mome.hu

egyetemi adjunktus

kerekgyarto.andras@mome.hu

egyetemi adjunktus

ikeszei@mome.hu

BA szakfelelős, egyetemi tanár, általános rektorhelyettes

pkoos@mome.hu

egyetemi tanársegéd

dlakos@mome.hu

mesteroktató

orlai@mome.hu

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

pais.panni@mome.hu

Akadémia igazgató, MA szakfelelős, egyetemi docens

akademia@mome.hu

művésztanár

ruppert.daniel@mome.hu

egyetemi docens

szegedi@mome.hu

műhelyvezető, szakoktató

csszilagyi@mome.hu

egyetemi adjunktus

vetopet@mome.hu

External lecturers

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

művésztanár

ktakacs@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121