Füzesi Heierli Zsuzsa, DLA, porcelántervező művész mesterkurzusa és előadása

Füzesi Heierli Zsuzsa, porcelántervező művész „Önhasonló téri mintázatok – fraktálok“ címen tart mesterkurzust a Tárgyalkotó hallgatók számára, melyet szakmai érdeklődők számára is nyitott előadás kísér.

A több mint 40 éve Baselben élő és alkotó művész már több évtizede az önhasonlóság témakörével foglalkozik, mely organikus áttört porcelánplasztikáin keresztül ölt izgalmas és egyedi formákat. Plasztikái számos nemzetközi kiállításon és biennálén szerepelnek, munkái a világ több nemzetközi kortárs gyűjteményében megtalálhatóak. 
Munkája során egy tárgy felépítéséhez egyetlen választott mintázat iterációit követi: különböző téri irányokhoz igazítva ezt újra és újra megismétli.  
Az önhasonló mintázatban a mérettartományok szimmetriája is testet ölt. Ahogyan a forma az általa elképzelt térhez idomul, úgy változik volumene. Ezzel az egyszerű módszerrel komplex formák sokfélesége jön létre. Bár minden forma azonos rendszerben épül, egyes faktorok megváltoztatása, mint az ismétlődő elem formája, az alap plasztikai kiképzése, téri irányok alakítása — mindig új tárgyi minőséget hoz létre. A témái feldolgozásához kizárólag a kézi felrakást alkalmazza ,nagyméretű porcelán plasztikái  több hónap meditatív munka során nyerik el végső formai és felületi minőségüket. Az általa alkalmazott egyedi technológiát  és a művészre jellemző alkotói látásmódot ismerhetik meg a hallgatók a mesterkurzus során.  
A művésznő weboldala: 
http://fuzesi.ch 

Event information

Időpont: 2024.03.12. 17:00 óra
Helyszín: B_004 Tárgyalkotó Otthontér

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121