Ismét a MOME-n a világhírű holland designer, Jurgen Bey

Április 26-án tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a kortárs holland design egyik legjelentősebb alakja, Jurgen Bey, aki a MOME MAG kezdeményezés meghívására érkezik Budapestre.

A tervező az általa alapított Water School koncepciójáról beszél majd, amely innovatív módon járja körbe a tanulás, az alkotás és a közösség fogalmát úgy, hogy a vizet, és annak felhasználásának társadalmi vetületeit helyezi középpontba.  

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem megújulásának részeként korunk globális kihívásaira reflektáló, nemzetközi viszonylatban is egyedülálló képzési modell kialakítását tervezi. Az új képzési módok fejlesztésekor nem csak arra keressük a választ, hogy hogyan változik századunkban az egyetemek szerepe, hogyan tanulunk majd a jövőben, de arra is, hogy milyen készségek szükségesek ahhoz, hogy kezelni tudjuk az új kihívásokat, és milyen képzési formák és tartalmak lesznek hitelesek egy folyton változó világban. A folyamatba olyan elismert nemzetközi szakértőket, designereket szeretnénk bekapcsolni, akik a hagyományos keretek közül kilépve a jövő kérdéseire válaszoló perspektívát tudnak mutatni.  

Jurgen Bey az egyik legnevesebb holland designer, aki nem csak konceptuális padjáról (Tree-trunk bench) ismert, de olyan paradigmaváltó márkák létrehozásáról is, mint a PROFF, benne az Earchair, amely teljesen újragondolja például az irodai munkavégzés módjait, a közösen használt terek funkcióit. 

Az általa alapított Makkink & Bey design stúdió Water School koncepciója ugyanilyen vizionárius módon nyúl az oktatás és a fenntarthatóság kérdéseihez a design és az építészet eszközeivel. A Water School innovatív módon járja körbe a tanulás, az alkotás, a közösség fogalmait úgy, hogy az ember számára elengedhetetlen erőforrást, a vizet, és felhasználásának politikai, társadalmi vetületeit helyezi a középpontba. A Water School 2018-as bemutatkozása óta szakadatlanul turnézik a világ körül, mindenütt a lokális igényekre reagálva egyre tovább és tovább építi az iskola tananyagát.  

A több száz, múzeumok, galériák, intézmények, cégek számára megvalósított projektet jegyző, világhírű tervező most kilenc év után újra a MOME-n tölt egy szakmai napot. 

Ennek keretében délelőtt szakmai workshopot tart, melyen a MOME szakértőivel közösen az egyetemi képzésfejlesztés egyik legizgalmasabb kísérleti programját elemzik majd, délután pedig a nagyközönség hallhatja előadását a Water School-ról és arról, hogyan képzeli el a jövő design oktatását. 

Az eseményt az építészfórum élőben közvetíti az alábbi linkre kattintva:
https://epiteszforum.hu/live 

Event information

Az előadás időpontja: 2022. április 26. 17:00.

Helyszín: MOME Auditórium

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121