Katalógus katalógus I A lajstromtól a designtárgyig

A mai kiállításokon megszokott jelenség, hogy egy-egy érdekes tárlat után a múzeumshopban kezünkbe vesszük a kiállítás katalógusát és megcsodáljuk a látottakat feldolgozó kiadványt. A kiállítási katalógus azonban nem csupán egy színes vezető, vagy egy óriási könyv a tárlaton látható művek reprodukcióival, hanem jóval több annál: tudatosan tervezett designtárgy, mely tudományos igényű tanulmányokkal összegzi a kiállítást megelőző kutatás eredményeit és a kurátori koncepciót.

A kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Designelmélet mesterszakán indított képzés, a Designkurátori specializáció részeként, A kiállításrendezés elmélete és gyakorlata című kurzus keretében valósult meg Földi Eszter művészettörténész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elméleti intézetének oktatójának vezetésével.


A kiállítás megnyitója július 5. 18:00.


A megnyitón, köszöntőt mond Földi Eszter, a kiállítást megnyitja Katona Anikó, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai Gyűjteményének főmuzeológusa. 
A kiállítás megtekinthető július 5-től július 22-ig, keddtől péntekig 12:00 és 18:00 között.
 

Event information

A kiállítás megnyitója: július 5., 18:00.

More events

New Yorkból látogat egyetemünkre március végén Mirko Ilić tervezőgrafikus, plakátművész, a globális tervezőgrafikusi szcéna elismert alkotója.

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121