Moholy-Nagy University of Art and Design

Designelmélet MA

Modules
Management
Faculty
News
Events
Művészetközvetítés felsőfokon
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Deadline
2022-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Elméleti Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Pszota Dalma
szakmenedzser
elmeleti@mome.hu
Végzett hallgatóink múzeumokban és galériákban, illetve design- és reklámügynökségeken dolgoznak, művészeti lapokba írnak, tanítanak, kutatási tevékenységet végeznek.
A Designelmélet mesterszak kutatás-fókuszú képzés, ezért fő tárgya keretében a hallgatók annak komplex feltárására tesznek kísérletet, hogy egy adott termék — legyen az egy épület vagy egy városrész, egy tárgy vagy tárgytípus, egy konkrét kép vagy képfajta — hogyan, milyen tervezési és döntési folyamatok eredményeként jött létre, illetve miképpen működik. E kutatást, miként a negyedik félévben megírandó szakdolgozatot különféle diszciplínák segítik.
Ezek részben historiográfiaiak, részben kritikaiak, illetve a jelenre és a jövőre fókuszálnak. Végzett diákjaink múzeumokban és galériákban, illetve design- és reklámügynökségekben dolgoznak, művészeti lapokba írnak, tanítanak; többen doktori iskolába járnak. A Designelmélet szakon belül Magyarországon egyedülálló módon elérhető a Designkurátor program. A specializáció keretében a hagyományos tantermi kurzusok mellett múzeumi órák is helyet kapnak, az itt tanultakat pedig gyakorlatban alkalmazva végül kiállítást rendeznek a hallgatók.

News

Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyik ösztöndíjának névadó alapítójával a Prae.hu beszélgetett arról, hogy mit jelent Magyarországon galeristának lenni, valamint a nemzetközi színtérről, a hazai művészeti képzésről és a pályakezdők lehetőségeiről. Kortárs művészeket képviselő galériája mellett Deák Erika több, fiatal alkotókat és kurátorokat támogató ösztöndíjat is alapított, melyekről szintén mesélt az interjúban.

Events

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság (MAKAT), a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Elméleti Intézete és a MAKAT Művészet- és Dizájnantropológia Műhely Művészet + Dizájn + Antropológia címmel konferenciát szervez.

A BALATON DETOX című kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2014 és 2022 között létrejött, Balatonhoz kötődő művészeti projektjeinek összegzése.

Zwickl András a MOME Elméleti Intézet oktatójának és a Designelmélet szak vezetőjének kurátori közreműködésével kiállítás nyílt Berlinben.

Management

Baló Réka

oktatási titkár

balo@mome.hu

Pszota Dalma

szakmenedzser

pszota.dalma@mome.hu

Szentpéteri Márton PhD habil.

Doktori Iskola Board, MA szakfelelős, PhD program vezető, egyetemi tanár

szem@mome.hu

Faculty

Antalóczy Tímea PhD

egyetemi docens

antaloczy@mome.hu

Babarczy Eszter PhD

egyetemi docens

ebabarczy@mome.hu

Balázs András PhD

egyetemi adjunktus

balazs.andras@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121