A beton és az ékszer találkozása Milánóban

Date:
Mázsi Boglárka, a PreMOME formatervezés szakirányának oktatója a Milánói Design Héten mutatja be munkáit. A keramikus háttérrel formatervező szakon a MOME-n végzett alkotó az OBAIKO Art márka alapítója.

A betonalapú tárgyakkal a művészeti tanulmányai alatt kezdett el foglalkozni a tervező, aki 2016-ban A’Design Awardot is nyert ebből készült lámpájával. Most a Milánói Design Héten láthatjuk munkáit a ’Concrete Dialog’ című kiállításon. 

Az anyag, amelyet az Archivio Negroni mutat be, a Gigi Mariani aranyműves és Mázsi Boglárka formatervező között született együttműködés eredményeit tárja fel. A két tervező tárgyai közt a kölcsönös tapasztalatcsere és az egymás munkáira való reakciónak köszönhetően egyfajta szimbiózis jött létre. Mázsi beton tárgyai ott lépnek színre, ahol Mariani ékszerei a mindennapi használat után megpihennek. 

A kísérleti ékszer és a formatervezés közötti párbeszédet a Gioielli In Fermento-díj indította el bennük, itt találkoztak néhány éve. Az Olaszországban évente megrendezett Gioielli In Fermento nemzetközi kortárs ékszerszemlén többszáz tervező állított már ki, köztük Mázsi is, aki 2020/21-ben 114 tervező közül nyerte el második díjat. Az Emléktöredékek az akkori témára, az öregedésre egy szokatlan tárggyal, egy váll-lap ékszerrel reflektált. Ahogy egy korábbi interjúban elmondta, projektje arra utal, hogy az idő nem csak az eltelt évek számát jelenti, hanem a megtörtént események minőségét is.  

A kiállítás április 17–23. között tekinthető meg az Archivio Negroni kiállítóterében. 
Fotó kredit: Angela Petrarelli 

Archivio Negroni: https://www.archivionegroni.it/ 
Gigi Mariani: https://www.gigimariani.it/ 
Mázsi Boglárka: https://obaiko.art/ 

A projekt az NKA utazási támogatásával valósult meg.

More news

Közel 250 hallgató életének egyik legfontosabb eseménye zajlik hamarosan, ahogy korábban, 2023-ban is számos diplomavédés lesz nyilvános, melyekre június 5-21. között kerül sor. A mestermunkákból nyíló Diplomakiállítás június 17-18. között látogatható majd a Campus több pontján. A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára.

Mit hoz a jövő 20 év múlva az oktatás, az egészségügy vagy a közlekedés terén? Milyen lesz az élet 2043-ban? Ezeken a kérdéseken gondolkodhatnak közösen az Ugrás a jövőbe! kreatív pályázat résztvevői a MOME oktatóival. A résztvevők a második fordulóban az egyetem tanárainak segítségével fejleszthetik tervüket egy többhetes intenzív mentorációs folyamat keretében.

A MOME tanárképzésében mindig kiemelt helyet kap az iskolai tanítási gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A MOME Design és vizuálisművészet tanárszakjain évente 10-en végeznek, a szakok országos szinten is az egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, ahová évente kiemelten sokan jelentkeznek.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121