A MOME-alumni a design élvonalában az EDIDA shortlistjén

Az Elle magazin harmadik alkalommal rendezi meg az ELLE Decoration International Design Awards Hungaryt (EDIDA), amelyen a hazai design kiemelkedő alkotóit díjazzák. A MOME-alumni tervezői idén is nagy számban szerepelnek a díj shortlistjén, mind „Az Év Fiatal Tervezője”, „Az Év Terméke”, „Az Év Márkája” és „Az Év Fenntartható Kezdeményezése” kategóriákban.

Idén bárki jelölhette a kedvenc tervezőit, márkáit és projektjeit, a beérkezett jelölések alapján pedig egy szakértői zsűri – Szakos Andrea enteriőrtervező (a tavalyi EDIDA „év designere”), dr. Horváth Judit, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Design Gyűjteményének vezetője, valamint Osvárt Judit, az Elle Decoration magazin főszerkesztője – állította össze a shortlistet, amelyben kategóriánként öt jelölt szerepel. A közönség most szavazás útján választhatja ki a kategóriák legjobbjait.  

  

A MOME vonatkozásában „Az Év Fiatal Tervezője” kategóriában Fehérvári Panna Nóra, Szilágyi Nóra, Zala Zsófia formatervezők és Kovács József kerámia- és formatervező került shortlistre. „Az Év Terméke” kategóriában Guthy Máté, Kristóffy Róbert és Szilágyi Nóra otthoni edzőpadja, valamint Zala Zsófia Zante falilámpája kapott jelölést, utóbbit a MOME műhelyében készítették. „Az Év Márkája” kategóriában Lovrity Anna Katalin Rugs by Anna Katalin, valamint Hevesi Annabella Self and Scope márkája szerepel a szűkített listán. Külön kiemelendő, hogy „Az Év Fenntartható Kezdeményezése” kategóriában minden jelölt MOME-kötődésű: Gyeviki Hajnal Élőhely kollekciója, Tóth Ádám Miko lámpakollekciója, a Cserba Anna által társtervezett MOKO bútorkollekció, Miklósi Ádám és Lipécz Ádám gombatermesztő okoseszköze, a Shrooly, valamint a Takács Emese nevéhez köthető SymbioMat™ jógamatrac.  

  

Szavazás: https://elle.hu/edida 

More news

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Szellemi tulajdon a mesterséges intelligencia korában című szakmai konferenciájával párhuzamosan, annak keretében látta vendégül a MOME a European Union Intellectual Property Office (EUIPO) ügyvezető igazgatóját, João Negrãót, valamint az SZTNH elnökhelyettesét, dr. Lábody Pétert.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének újabb bizonyítékaként, valamint a FISU Healthy Campus program részeként a GreenGo- és a MOL Bubi-együttműködés keretében a MOME új, zöld közlekedési lehetőségeket biztosít minden hallgató, oktató és dolgozó számára, zöld közlekedésre ösztönözve az egyetem közösségét a Zugligeti úti Campus vonzatában is.

A MOME Elméleti Intézetének hallgatói 2020 óta összesen öt alkalommal pályázhattak az egy évre szóló támogatásra, amely kifejezetten elméleti szakemberek és kurátorok pályakezdését támogatta. Az 2024/2025-ös tanévben a most utolsó alkalommal átadott Deák Erika-ösztöndíjat a Rendes Kapuőrök szerkesztősége, tíz Designelmélet mesterképzésben részt vevő hallgató nyerte el egy kiállításkritikával foglalkozó Instagram-platform koncepciójával.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121