A MOME Nemzetközi Tanácsadó Testületének látogatása

Date:
Egyetemünkre látogattak a MOME munkáját 2022 szeptembere óta segítő, Nemzetközi Tanácsadó Testület tagjai. Az öt szakember a budapesti látogatás alkalmával közelebbről megismerte az intézmény működését, szereplőit, és bepillantást nyerhettek abba is, hogy hogyan hasznosítjuk a gyakorlatban Moholy-Nagy László szellemi örökségét, hogyan szervezzük újra alap- és mesterképzéseinket.

Az elismert szakemberek tevékenyen részt vesznek a MOME képzési modelljének megújításában, élő kapcsolatot alakítanak ki egyetemünk szakmai műhelyeivel és hallgatóival, ennek volt első lépése a találkozó. A MOME munkáját a jövőben rendszeresen segítik majd visszajelzésekkel és tanácsaikkal. 

A MOME Alapítvány a testület vezetésére Szántó András kulturális stratégát kérte fel, aki tanácsadóként kezdettől segíti az egyetem megújítását. Szántó évtizedek óta az Egyesült Államokban élő szakember, olyan intézmények és márkák újragondolása fűződik a nevéhez, mint az Art Basel és a The Metropolitan Museum of Art, New York, a Stanford University vagy a Rolls-Royce Motor Cars

Résztvesz a munkában továbbá Ulrich Weinberg professzor, a potsdami Hasso-Plattner-Institut igazgatója, Zuzanna Skalska, a varsói School of Form Uniwersytetu SWPS társalapítója, egy igazán sokoldalú kreatívipari vállalkozó és Aric Chen, a sanghaji Tongji University design és innovációs karának professzora, a rotterdami Het Nieuwe Instituut művészeti igazgatója is.  

Fontos volt, hogy a MOME alumni közössége is képviseltesse magát a testületben, amit Gálik Györgyi jelenléte biztosított, aki a Dark Matter Labs Város Programjáért felelős vezetője, és a Stratégiai Partnerkapcsolatokért volt felelős vezető a University College London Institute for Innovation and Public Purpose egyetemi kutató intézetében. A MOME-n végzett két mesterszak után doktori fokozatot szerzett a Royal College of Art Innováció Mérnök szakán. 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121