A 'Nagy Tamás: Tanító Építész' kiállítás részeként készült pad elnyerte méltó helyét a MOME Campuson

Date:
A MOME Építészeti Intézet egyik legmeghatározóbb tanárának emlékére egyetemünk polgársága egy köztéri bútort avatott fel.

Nagy Tamás (1951-2020) a rendszerváltás utáni magyar építészet egyik legkiemelkedőbb alakja volt, egyetemünk tavaly egy életmű-kiállítással tisztelgett emléke előtt ‘Nagy Tamás: Tanító Építész’ címmel.

A tavalyi esemény részeként a látogatók egy-egy darab téglát helyeztek a zsaluba, melyet még a helyszínen kiöntöttek és hagytak megszilárdulni. Ez a köztéri pad nyerte el méltó helyét a MOME Campuson.

A padot egykori diákok közösen helyezték a talapzatba a Master épület mögötti és a Gondűzővel körbe zárt réten.

A megemlékezés felidézett számos olyan újítást, melyet Nagy Tamás vezetett be, ebből több ma is meghatározza a képzést. Ilyen például az építőtáborok hagyományának újraélesztése és professzionális szintre emelése, a "kétkeziség" beemelése az oktatásba.

Nézd meg videónkat a MOME Budapest YouTube csatornáján! → 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121