A 'Nagy Tamás: Tanító Építész' kiállítás részeként készült pad elnyerte méltó helyét a MOME Campuson

Date:
A MOME Építészeti Intézet egyik legmeghatározóbb tanárának emlékére egyetemünk polgársága egy köztéri bútort avatott fel.

Nagy Tamás (1951-2020) a rendszerváltás utáni magyar építészet egyik legkiemelkedőbb alakja volt, egyetemünk tavaly egy életmű-kiállítással tisztelgett emléke előtt ‘Nagy Tamás: Tanító Építész’ címmel.

A tavalyi esemény részeként a látogatók egy-egy darab téglát helyeztek a zsaluba, melyet még a helyszínen kiöntöttek és hagytak megszilárdulni. Ez a köztéri pad nyerte el méltó helyét a MOME Campuson.

A padot egykori diákok közösen helyezték a talapzatba a Master épület mögötti és a Gondűzővel körbe zárt réten.

A megemlékezés felidézett számos olyan újítást, melyet Nagy Tamás vezetett be, ebből több ma is meghatározza a képzést. Ilyen például az építőtáborok hagyományának újraélesztése és professzionális szintre emelése, a "kétkeziség" beemelése az oktatásba.

Nézd meg videónkat a MOME Budapest YouTube csatornáján! → 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121