A 'Nagy Tamás: Tanító Építész' kiállítás részeként készült pad elnyerte méltó helyét a MOME Campuson

Date:
A MOME Építészeti Intézet egyik legmeghatározóbb tanárának emlékére egyetemünk polgársága egy köztéri bútort avatott fel.

Nagy Tamás (1951-2020) a rendszerváltás utáni magyar építészet egyik legkiemelkedőbb alakja volt, egyetemünk tavaly egy életmű-kiállítással tisztelgett emléke előtt ‘Nagy Tamás: Tanító Építész’ címmel.

A tavalyi esemény részeként a látogatók egy-egy darab téglát helyeztek a zsaluba, melyet még a helyszínen kiöntöttek és hagytak megszilárdulni. Ez a köztéri pad nyerte el méltó helyét a MOME Campuson.

A padot egykori diákok közösen helyezték a talapzatba a Master épület mögötti és a Gondűzővel körbe zárt réten.

A megemlékezés felidézett számos olyan újítást, melyet Nagy Tamás vezetett be, ebből több ma is meghatározza a képzést. Ilyen például az építőtáborok hagyományának újraélesztése és professzionális szintre emelése, a "kétkeziség" beemelése az oktatásba.

Nézd meg videónkat a MOME Budapest YouTube csatornáján! → 

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121