A 'Nagy Tamás: Tanító Építész' kiállítás részeként készült pad elnyerte méltó helyét a MOME Campuson

Date:
A MOME Építészeti Intézet egyik legmeghatározóbb tanárának emlékére egyetemünk polgársága egy köztéri bútort avatott fel.

Nagy Tamás (1951-2020) a rendszerváltás utáni magyar építészet egyik legkiemelkedőbb alakja volt, egyetemünk tavaly egy életmű-kiállítással tisztelgett emléke előtt ‘Nagy Tamás: Tanító Építész’ címmel.

A tavalyi esemény részeként a látogatók egy-egy darab téglát helyeztek a zsaluba, melyet még a helyszínen kiöntöttek és hagytak megszilárdulni. Ez a köztéri pad nyerte el méltó helyét a MOME Campuson.

A padot egykori diákok közösen helyezték a talapzatba a Master épület mögötti és a Gondűzővel körbe zárt réten.

A megemlékezés felidézett számos olyan újítást, melyet Nagy Tamás vezetett be, ebből több ma is meghatározza a képzést. Ilyen például az építőtáborok hagyományának újraélesztése és professzionális szintre emelése, a "kétkeziség" beemelése az oktatásba.

Nézd meg videónkat a MOME Budapest YouTube csatornáján! → 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121