A prágai Designblok-on állítottak ki a MOME Design Intézet hallgatói

Date:
Az idén 25. alkalommal megrendezett Designblok Közép-Európa legnagyobb design vására, ahol a MOME Design Intézet standján kerámia és formatervező szakos hallgatóinak munkáját láthatta a nagyközönség.

Október 4-8. között rendezték meg a Designblok nemzetközi designfesztivált a cseh fővárosban, amely során a Nemzeti Galériától át a kisebb showroomokig és galériákig számos design program várta az érdeklődőket. 
A fesztiválon a Tárgyalkotás szak egyik sikeres féléves projektjének tervezési eredményeit mutatta be, amely a MOME és az ONYX étterem közötti kollaboráció kapcsán jött létre, Gerbeaud Örökség címen: ebben a hallgatók feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, a Gerbeaud örökségét véve alapul. A projekt előzőleg a Design Week Budapest, illetve a Ambiente Frankfurt kiálltásain is szerepelt, és most a Designblokon is nagy sikerrel debütált.  

A kerámiák mellett négy, formatervező mesterszakos hallgató is kiállíthatta munkáit a Design Intézet standján.  

A fesztiválon való megjelenés kiváló lehetőséget biztosított a MOME Design Intézetének portfóliójának szakmai érdeklődőknek való bemutatására, valamint a cseh és magyar design egyetemek közötti együttműködések kezdeményezésére is. A magyar fiatal tervezők számára is több szempontból fontos volt a látogatás, hiszen egyrészt felkelthették a gyártók érdeklődését, másrészt betekintést nyerhettek egy éles kiállítási szituációba, illetve a cseh kultúra szakmai miliőjébe is.  

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121