A prágai Designblok-on állítottak ki a MOME Design Intézet hallgatói

Date:
Az idén 25. alkalommal megrendezett Designblok Közép-Európa legnagyobb design vására, ahol a MOME Design Intézet standján kerámia és formatervező szakos hallgatóinak munkáját láthatta a nagyközönség.

Október 4-8. között rendezték meg a Designblok nemzetközi designfesztivált a cseh fővárosban, amely során a Nemzeti Galériától át a kisebb showroomokig és galériákig számos design program várta az érdeklődőket. 
A fesztiválon a Tárgyalkotás szak egyik sikeres féléves projektjének tervezési eredményeit mutatta be, amely a MOME és az ONYX étterem közötti kollaboráció kapcsán jött létre, Gerbeaud Örökség címen: ebben a hallgatók feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, a Gerbeaud örökségét véve alapul. A projekt előzőleg a Design Week Budapest, illetve a Ambiente Frankfurt kiálltásain is szerepelt, és most a Designblokon is nagy sikerrel debütált.  

A kerámiák mellett négy, formatervező mesterszakos hallgató is kiállíthatta munkáit a Design Intézet standján.  

A fesztiválon való megjelenés kiváló lehetőséget biztosított a MOME Design Intézetének portfóliójának szakmai érdeklődőknek való bemutatására, valamint a cseh és magyar design egyetemek közötti együttműködések kezdeményezésére is. A magyar fiatal tervezők számára is több szempontból fontos volt a látogatás, hiszen egyrészt felkelthették a gyártók érdeklődését, másrészt betekintést nyerhettek egy éles kiállítási szituációba, illetve a cseh kultúra szakmai miliőjébe is.  

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121