Átadták az idei Deák Erika Támogatást

Date:
A városi közterek természetét a korai kilencvenes évek efemer és helyspecifikus művészeti beavatkozásain keresztül vizsgálja az idei Deák Erika-támogatás nyertese, Ádi Brigitta, Designelmélet MA szakos hallgató pályázata.

A MOME Elméleti Intézetének hallgatói 2020 óta pályázhatnak az egy évre szóló támogatására, amely kifejezetten elméleti szakemberek és kurátorok pályakezdését támogatja. 

Az 500 000 forintos ösztöndíjat végzős, a pályázat benyújtásának évében diplomázó Designelmélet vagy Design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgató kaphatja, a nyertest pedig egy háromtagú egyetemi oktatókból és szakemberekből álló zsűri választja ki.  

A döntéshozatalban idén először a névadó, Deák Erika is részt vett.  
“Én abban szeretnék segíteni, hogy az új generáció teoretikusai, kurátorai már tényleg egyben lássák a kortárs művészet világát, és ne csak különálló részletekben gondolkodjanak” - mondta el az alapító, Deák Erika. 

A kortárs képzőművészeti galéria tulajdonosának kezdeményezésére az együttműködés keretében öt éven át összesen öten kaphatnak ilyen ösztöndíjat. A támogatás célja, hogy minden évben támogasson tanulmányaiban egy olyan diploma előtt álló hallgatót, aki a kortárs képzőművészet területén végez elmélyült kutatómunkát, emellett segítse a hallgatók szakmai attitűdjének kialakítását, erősítését.

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121