Átadták az idei Deák Erika Támogatást

Date:
A városi közterek természetét a korai kilencvenes évek efemer és helyspecifikus művészeti beavatkozásain keresztül vizsgálja az idei Deák Erika-támogatás nyertese, Ádi Brigitta, Designelmélet MA szakos hallgató pályázata.

A MOME Elméleti Intézetének hallgatói 2020 óta pályázhatnak az egy évre szóló támogatására, amely kifejezetten elméleti szakemberek és kurátorok pályakezdését támogatja. 

Az 500 000 forintos ösztöndíjat végzős, a pályázat benyújtásának évében diplomázó Designelmélet vagy Design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgató kaphatja, a nyertest pedig egy háromtagú egyetemi oktatókból és szakemberekből álló zsűri választja ki.  

A döntéshozatalban idén először a névadó, Deák Erika is részt vett.  
“Én abban szeretnék segíteni, hogy az új generáció teoretikusai, kurátorai már tényleg egyben lássák a kortárs művészet világát, és ne csak különálló részletekben gondolkodjanak” - mondta el az alapító, Deák Erika. 

A kortárs képzőművészeti galéria tulajdonosának kezdeményezésére az együttműködés keretében öt éven át összesen öten kaphatnak ilyen ösztöndíjat. A támogatás célja, hogy minden évben támogasson tanulmányaiban egy olyan diploma előtt álló hallgatót, aki a kortárs képzőművészet területén végez elmélyült kutatómunkát, emellett segítse a hallgatók szakmai attitűdjének kialakítását, erősítését.

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121