Az AMTS-en mutatkozott be a MOME járműtervezési programja

Date:
Izgalmas előadással, valamint látványos fizikai és virtuálisan körbejárható modellekkel mutatkozott be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem járműtervezési programja hazánk egyik legnagyobb autós rendezvényén, a május 27–29. között megrendezett AMTS-en.

A Mercedes-Benz és a MOME eddigi két évtizedes együttműködésének ideje alatt a képzés a világ élmezőnyébe került. Az AMTS (Automobil és Tuning Show) május 27-ei nyitónapján, a Magyarok a Világ járműgyártásában című kiállítás kísérőprogramjaként Molnár Péter, a MOME Design Intézetének vezetője mesélt az autógyárral közös szakmai munka részleteiről. 

Az egyetem standján az érdeklődők betekintést nyerhettek a járműtervezési program mindennapjaiba és kulisszatitkaiba: a lenyűgöző fizikai autómodellek mellett a VR sarokban virtuálisan is körbejárhatták a legfrissebb hallgatói munkákat. 

A Mercedes-Benzzel fennálló együttműködés kerek évfordulóját nagyszabású eseménysorozattal ünnepli az intézmény: a júliusi diplomaosztón a luxusmárka vezető designere, Gorden Wagener mond beszédet, valamint a MOME alapítványi elnökével közösen megnyitja az egyetem új, innovatív tervezői műhelyét, a Mobility Design Labet. A következő húsz évben a MOME már a széles értelemben vett mobilitás jövőjét kutatja és alakítja majd

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121