Az AMTS-en mutatkozott be a MOME járműtervezési programja

Date:
Izgalmas előadással, valamint látványos fizikai és virtuálisan körbejárható modellekkel mutatkozott be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem járműtervezési programja hazánk egyik legnagyobb autós rendezvényén, a május 27–29. között megrendezett AMTS-en.

A Mercedes-Benz és a MOME eddigi két évtizedes együttműködésének ideje alatt a képzés a világ élmezőnyébe került. Az AMTS (Automobil és Tuning Show) május 27-ei nyitónapján, a Magyarok a Világ járműgyártásában című kiállítás kísérőprogramjaként Molnár Péter, a MOME Design Intézetének vezetője mesélt az autógyárral közös szakmai munka részleteiről. 

Az egyetem standján az érdeklődők betekintést nyerhettek a járműtervezési program mindennapjaiba és kulisszatitkaiba: a lenyűgöző fizikai autómodellek mellett a VR sarokban virtuálisan is körbejárhatták a legfrissebb hallgatói munkákat. 

A Mercedes-Benzzel fennálló együttműködés kerek évfordulóját nagyszabású eseménysorozattal ünnepli az intézmény: a júliusi diplomaosztón a luxusmárka vezető designere, Gorden Wagener mond beszédet, valamint a MOME alapítványi elnökével közösen megnyitja az egyetem új, innovatív tervezői műhelyét, a Mobility Design Labet. A következő húsz évben a MOME már a széles értelemben vett mobilitás jövőjét kutatja és alakítja majd

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121