Az AMTS-en mutatkozott be a MOME járműtervezési programja

Date:
Izgalmas előadással, valamint látványos fizikai és virtuálisan körbejárható modellekkel mutatkozott be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem járműtervezési programja hazánk egyik legnagyobb autós rendezvényén, a május 27–29. között megrendezett AMTS-en.

A Mercedes-Benz és a MOME eddigi két évtizedes együttműködésének ideje alatt a képzés a világ élmezőnyébe került. Az AMTS (Automobil és Tuning Show) május 27-ei nyitónapján, a Magyarok a Világ járműgyártásában című kiállítás kísérőprogramjaként Molnár Péter, a MOME Design Intézetének vezetője mesélt az autógyárral közös szakmai munka részleteiről. 

Az egyetem standján az érdeklődők betekintést nyerhettek a járműtervezési program mindennapjaiba és kulisszatitkaiba: a lenyűgöző fizikai autómodellek mellett a VR sarokban virtuálisan is körbejárhatták a legfrissebb hallgatói munkákat. 

A Mercedes-Benzzel fennálló együttműködés kerek évfordulóját nagyszabású eseménysorozattal ünnepli az intézmény: a júliusi diplomaosztón a luxusmárka vezető designere, Gorden Wagener mond beszédet, valamint a MOME alapítványi elnökével közösen megnyitja az egyetem új, innovatív tervezői műhelyét, a Mobility Design Labet. A következő húsz évben a MOME már a széles értelemben vett mobilitás jövőjét kutatja és alakítja majd

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121