Bechtold Fülöp nyerte a MOME Legjobb Tárgyalkotó díját

Date:
2023-ban újra kihirdették a Legjobb Tárgyalkotó díjat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A koronavírus járvány miatt pár évig elmaradt díjat az év közben született hallgatói munkák és előzetes szavazás alapján osztják ki.

Az idei Legjobb Tárgyalkotó díjat Bechtold Fülöp, Kerámia MA1 szakos hallgató kapta, a Bebi Loungewear üzlethelységébe tervezett függő- és dekorlámpáival. A hallgató a tervezési feladat során az üveg és a fény találkozására koncentrált, valamint a Bebi utcai pizsamáiból áradó vidámság és otthonság érzését igyekezett lefordítani az üveg nyelvére – így születtek a díjnyertes munkák. 

A tárgyak a MOME üvegműhelyében készültek James Carcass segítségével, a hallgató konzulense pedig Borkovics Péter volt. 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121