Bechtold Fülöp nyerte a MOME Legjobb Tárgyalkotó díját

Date:
2023-ban újra kihirdették a Legjobb Tárgyalkotó díjat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A koronavírus járvány miatt pár évig elmaradt díjat az év közben született hallgatói munkák és előzetes szavazás alapján osztják ki.

Az idei Legjobb Tárgyalkotó díjat Bechtold Fülöp, Kerámia MA1 szakos hallgató kapta, a Bebi Loungewear üzlethelységébe tervezett függő- és dekorlámpáival. A hallgató a tervezési feladat során az üveg és a fény találkozására koncentrált, valamint a Bebi utcai pizsamáiból áradó vidámság és otthonság érzését igyekezett lefordítani az üveg nyelvére – így születtek a díjnyertes munkák. 

A tárgyak a MOME üvegműhelyében készültek James Carcass segítségével, a hallgató konzulense pedig Borkovics Péter volt. 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121