Bonis Bona életműdíjat kapott dr. Aczél Petra, a MOME oktatója

Date:
Több mint ötven hazai és határon túli pedagógus, szakember kapott a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat, köztük dr. Aczél Petra, egyetemi tanár, a MOME oktatója, aki életmű díjat vehetett át. Az idén tíz éves díjat a kiemelkedő tehetségsegítő munka elismeréseként, a közönség jelölése alapján lehet elnyerni.

Dr. Aczél Petra huszonöt év felsőoktatásban szerzett tapasztalat után igazolt a MOME közösségébe, és stratégiai kommunikációs, retorikai és a médiában szerzett tapasztalataival erősíti az intézmény ismertségét, valamint a hallgatók érvényesülését. A média- és kommunikációs tudományok talán legelismertebb hazai szaktekintélyének területe a jövőkészségek, azaz a fiatalok érvényesüléséhez, eredményességéhez szükséges készségek és képességek kutatása és oktatása.  

Tizenkét évig tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol az év oktatójának is megválasztották, majd 2022 októberében csatlakozott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatóihoz. Számos nemzetközi szakmai díj, köztük a "European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities", és a "Kenneth Rice Reward for Excellence in Teaching" birtokosa. 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 

A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb díjat összesen négy egyéni kategóriában adják át: Kiváló tehetséggondozó, Kiváló tehetségfejlesztő és Kiváló tehetségsegítő elismerésben idén összesen ötvenen részesültek; Életműdíjat pedig hét szakember nyert el.  

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121