Bonis Bona életműdíjat kapott dr. Aczél Petra, a MOME oktatója

Date:
Több mint ötven hazai és határon túli pedagógus, szakember kapott a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat, köztük dr. Aczél Petra, egyetemi tanár, a MOME oktatója, aki életmű díjat vehetett át. Az idén tíz éves díjat a kiemelkedő tehetségsegítő munka elismeréseként, a közönség jelölése alapján lehet elnyerni.

Dr. Aczél Petra huszonöt év felsőoktatásban szerzett tapasztalat után igazolt a MOME közösségébe, és stratégiai kommunikációs, retorikai és a médiában szerzett tapasztalataival erősíti az intézmény ismertségét, valamint a hallgatók érvényesülését. A média- és kommunikációs tudományok talán legelismertebb hazai szaktekintélyének területe a jövőkészségek, azaz a fiatalok érvényesüléséhez, eredményességéhez szükséges készségek és képességek kutatása és oktatása.  

Tizenkét évig tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol az év oktatójának is megválasztották, majd 2022 októberében csatlakozott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatóihoz. Számos nemzetközi szakmai díj, köztük a "European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities", és a "Kenneth Rice Reward for Excellence in Teaching" birtokosa. 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 

A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb díjat összesen négy egyéni kategóriában adják át: Kiváló tehetséggondozó, Kiváló tehetségfejlesztő és Kiváló tehetségsegítő elismerésben idén összesen ötvenen részesültek; Életműdíjat pedig hét szakember nyert el.  

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121