Bonis Bona életműdíjat kapott dr. Aczél Petra, a MOME oktatója

Date:
Több mint ötven hazai és határon túli pedagógus, szakember kapott a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat, köztük dr. Aczél Petra, egyetemi tanár, a MOME oktatója, aki életmű díjat vehetett át. Az idén tíz éves díjat a kiemelkedő tehetségsegítő munka elismeréseként, a közönség jelölése alapján lehet elnyerni.

Dr. Aczél Petra huszonöt év felsőoktatásban szerzett tapasztalat után igazolt a MOME közösségébe, és stratégiai kommunikációs, retorikai és a médiában szerzett tapasztalataival erősíti az intézmény ismertségét, valamint a hallgatók érvényesülését. A média- és kommunikációs tudományok talán legelismertebb hazai szaktekintélyének területe a jövőkészségek, azaz a fiatalok érvényesüléséhez, eredményességéhez szükséges készségek és képességek kutatása és oktatása.  

Tizenkét évig tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol az év oktatójának is megválasztották, majd 2022 októberében csatlakozott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatóihoz. Számos nemzetközi szakmai díj, köztük a "European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities", és a "Kenneth Rice Reward for Excellence in Teaching" birtokosa. 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 

A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb díjat összesen négy egyéni kategóriában adják át: Kiváló tehetséggondozó, Kiváló tehetségfejlesztő és Kiváló tehetségsegítő elismerésben idén összesen ötvenen részesültek; Életműdíjat pedig hét szakember nyert el.  

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121