Egyetemünk végzős Fotográfia BA szakos hallgatói szerepelnek a pozsonyi OFF Bratislava Biennálén

Date:
Az „Máshol” címet viselő, idén tizenhárom éves OFF Bratislava Biennálé a költözésre, vándorlásra vagy éppen csavargásra késztető erőről, valamint az otthonról és az idegen földről alkotott elképzeléseinkről szól.

A Biennálé szervezői a témaválasztásakor nem számítottak arra, hogy ez mennyire aktuális lesz az ukrajnai orosz invázió kontextusában. 

A fesztivál hagyományosan a lehető legszélesebb körben nyitja meg a művészi vitát, sokféle nézetet kínál, ezzel is hogy kölcsönös konfrontációban segítsen előrelépni, gondolkodásunk jelenlegi  „határain túllépni”, elkerülhetetlenül érintve a határok minden fajtáját, amelyek korlátozzák a szabad mozgást a Földön.

Kiállító hallgatók idén: Blaschke Zsófia, Gara Ádám, Melegh Benjámin, Szabó Emma, Szövérffi Adrienn és Tompa Lukács.

Kurátor: Fátyol Viola, a szervezésben részt vett: Drégely Imre és Fábry Tímea.

Hallgatóink munkáin kívül a biennálé fotókönyv szekciójában, az OFF LIBRIS válogatásban helyet kaptak a MOME-n végzett fotóművészek könyvei: Juhász Roxane, Cora Sun Yuting, Szekeres Laura Virág, Taródi-Nagy Konrád, Szombat Éva, Legát Franciska és Gajda Barna munkái.

Az IMAGINARY EXCURSION című válogatásban Zagyvai Sári alumna munkája látható.

 Mindhárom kiállítás megtekinthető november 18-ig, Pozsonyban. A fesztiválról és az egyéni kiállításokról további információ a https://offbratislava.sk/en/ honlapon találhatóak.

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121