Egyetemünk végzős Fotográfia BA szakos hallgatói szerepelnek a pozsonyi OFF Bratislava Biennálén

Date:
Az „Máshol” címet viselő, idén tizenhárom éves OFF Bratislava Biennálé a költözésre, vándorlásra vagy éppen csavargásra késztető erőről, valamint az otthonról és az idegen földről alkotott elképzeléseinkről szól.

A Biennálé szervezői a témaválasztásakor nem számítottak arra, hogy ez mennyire aktuális lesz az ukrajnai orosz invázió kontextusában. 

A fesztivál hagyományosan a lehető legszélesebb körben nyitja meg a művészi vitát, sokféle nézetet kínál, ezzel is hogy kölcsönös konfrontációban segítsen előrelépni, gondolkodásunk jelenlegi  „határain túllépni”, elkerülhetetlenül érintve a határok minden fajtáját, amelyek korlátozzák a szabad mozgást a Földön.

Kiállító hallgatók idén: Blaschke Zsófia, Gara Ádám, Melegh Benjámin, Szabó Emma, Szövérffi Adrienn és Tompa Lukács.

Kurátor: Fátyol Viola, a szervezésben részt vett: Drégely Imre és Fábry Tímea.

Hallgatóink munkáin kívül a biennálé fotókönyv szekciójában, az OFF LIBRIS válogatásban helyet kaptak a MOME-n végzett fotóművészek könyvei: Juhász Roxane, Cora Sun Yuting, Szekeres Laura Virág, Taródi-Nagy Konrád, Szombat Éva, Legát Franciska és Gajda Barna munkái.

Az IMAGINARY EXCURSION című válogatásban Zagyvai Sári alumna munkája látható.

 Mindhárom kiállítás megtekinthető november 18-ig, Pozsonyban. A fesztiválról és az egyéni kiállításokról további információ a https://offbratislava.sk/en/ honlapon találhatóak.

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121