Egyetemünk végzős Fotográfia BA szakos hallgatói szerepelnek a pozsonyi OFF Bratislava Biennálén

Date:
Az „Máshol” címet viselő, idén tizenhárom éves OFF Bratislava Biennálé a költözésre, vándorlásra vagy éppen csavargásra késztető erőről, valamint az otthonról és az idegen földről alkotott elképzeléseinkről szól.

A Biennálé szervezői a témaválasztásakor nem számítottak arra, hogy ez mennyire aktuális lesz az ukrajnai orosz invázió kontextusában. 

A fesztivál hagyományosan a lehető legszélesebb körben nyitja meg a művészi vitát, sokféle nézetet kínál, ezzel is hogy kölcsönös konfrontációban segítsen előrelépni, gondolkodásunk jelenlegi  „határain túllépni”, elkerülhetetlenül érintve a határok minden fajtáját, amelyek korlátozzák a szabad mozgást a Földön.

Kiállító hallgatók idén: Blaschke Zsófia, Gara Ádám, Melegh Benjámin, Szabó Emma, Szövérffi Adrienn és Tompa Lukács.

Kurátor: Fátyol Viola, a szervezésben részt vett: Drégely Imre és Fábry Tímea.

Hallgatóink munkáin kívül a biennálé fotókönyv szekciójában, az OFF LIBRIS válogatásban helyet kaptak a MOME-n végzett fotóművészek könyvei: Juhász Roxane, Cora Sun Yuting, Szekeres Laura Virág, Taródi-Nagy Konrád, Szombat Éva, Legát Franciska és Gajda Barna munkái.

Az IMAGINARY EXCURSION című válogatásban Zagyvai Sári alumna munkája látható.

 Mindhárom kiállítás megtekinthető november 18-ig, Pozsonyban. A fesztiválról és az egyéni kiállításokról további információ a https://offbratislava.sk/en/ honlapon találhatóak.

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121