Ékszertervező alumni siker

Date:
Két MOME alumna alkotása is bekerült márciusban a pforzheimi Schmuckmuseum (Ékszermúzeum) gyűjteményébe. Rémiás Szilvia BODY LIGHT ékszerkollekciójának brossa az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' verseny győzteseként, Tengely Nóra TWO brossa pedig különálló intézményi vásárlás eredményeként.

Az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' versenyt a pforzheimi Ékszermúzeum baráti köre, az ISSP (International Society of Friends of Schmuckmuseum Pforzheim) 1998 óta rendezi meg. A kezdeményezés célja, hogy támogassák a hagyományos formavilágon túllépő,  fiatal feltörekvő tervezők műveinek megjelenését, bemutatását. A szponzori díj elnyerésével a győztes munkáját megvásárolja a múzeum baráti köre, és a múzeum modern gyűjteményének adományozza.

A cél nem csak az, hogy a fiatalok karrierjét segítsék, de az is, hogy új, rendhagyó, szokatlan vagy akár vadabb ékszerek kerülhessenek a múzeum portfoliójába.

Rémiás Szilvia ékszerei szó szerint reflektorfénybe állítják az emberi testet, miközben saját konstrukciójukat sem rejtik el. A Body light kollekcióban a fény a főszereplő,  az ékszerben a struktúra, a forma a technikai kísérletezéssel találkozik. A munka célja megmutatni a működési szerkezetet és ennek sajátos esztétikáját ékszer szerepbe emelni. 

Tengely Nóra TWO elnevezésű brossát a verseny után maga az intézmény vásárolta meg.

A versenyre a munkák Vági Flóra MOME Ékszer és fémműves MA szakvezető ajánlása alapján kerültek be. Gratulálunk a győzteseknek!

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121