Ékszertervező alumni siker

Date:
Két MOME alumna alkotása is bekerült márciusban a pforzheimi Schmuckmuseum (Ékszermúzeum) gyűjteményébe. Rémiás Szilvia BODY LIGHT ékszerkollekciójának brossa az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' verseny győzteseként, Tengely Nóra TWO brossa pedig különálló intézményi vásárlás eredményeként.

Az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' versenyt a pforzheimi Ékszermúzeum baráti köre, az ISSP (International Society of Friends of Schmuckmuseum Pforzheim) 1998 óta rendezi meg. A kezdeményezés célja, hogy támogassák a hagyományos formavilágon túllépő,  fiatal feltörekvő tervezők műveinek megjelenését, bemutatását. A szponzori díj elnyerésével a győztes munkáját megvásárolja a múzeum baráti köre, és a múzeum modern gyűjteményének adományozza.

A cél nem csak az, hogy a fiatalok karrierjét segítsék, de az is, hogy új, rendhagyó, szokatlan vagy akár vadabb ékszerek kerülhessenek a múzeum portfoliójába.

Rémiás Szilvia ékszerei szó szerint reflektorfénybe állítják az emberi testet, miközben saját konstrukciójukat sem rejtik el. A Body light kollekcióban a fény a főszereplő,  az ékszerben a struktúra, a forma a technikai kísérletezéssel találkozik. A munka célja megmutatni a működési szerkezetet és ennek sajátos esztétikáját ékszer szerepbe emelni. 

Tengely Nóra TWO elnevezésű brossát a verseny után maga az intézmény vásárolta meg.

A versenyre a munkák Vági Flóra MOME Ékszer és fémműves MA szakvezető ajánlása alapján kerültek be. Gratulálunk a győzteseknek!

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121