Ékszertervező alumni siker

Date:
Két MOME alumna alkotása is bekerült márciusban a pforzheimi Schmuckmuseum (Ékszermúzeum) gyűjteményébe. Rémiás Szilvia BODY LIGHT ékszerkollekciójának brossa az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' verseny győzteseként, Tengely Nóra TWO brossa pedig különálló intézményi vásárlás eredményeként.

Az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' versenyt a pforzheimi Ékszermúzeum baráti köre, az ISSP (International Society of Friends of Schmuckmuseum Pforzheim) 1998 óta rendezi meg. A kezdeményezés célja, hogy támogassák a hagyományos formavilágon túllépő,  fiatal feltörekvő tervezők műveinek megjelenését, bemutatását. A szponzori díj elnyerésével a győztes munkáját megvásárolja a múzeum baráti köre, és a múzeum modern gyűjteményének adományozza.

A cél nem csak az, hogy a fiatalok karrierjét segítsék, de az is, hogy új, rendhagyó, szokatlan vagy akár vadabb ékszerek kerülhessenek a múzeum portfoliójába.

Rémiás Szilvia ékszerei szó szerint reflektorfénybe állítják az emberi testet, miközben saját konstrukciójukat sem rejtik el. A Body light kollekcióban a fény a főszereplő,  az ékszerben a struktúra, a forma a technikai kísérletezéssel találkozik. A munka célja megmutatni a működési szerkezetet és ennek sajátos esztétikáját ékszer szerepbe emelni. 

Tengely Nóra TWO elnevezésű brossát a verseny után maga az intézmény vásárolta meg.

A versenyre a munkák Vági Flóra MOME Ékszer és fémműves MA szakvezető ajánlása alapján kerültek be. Gratulálunk a győzteseknek!

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121