Elindult a MOME Innovációs Központ inkubációs programja, a Proof of Concept (PoC)

Date:
A hiánypótló program preinkubációs szakaszába nyolc, fiatal hallgatókból álló csoport került be, akik mentorok irányítása mellett piackutatáson, ötletvalidáción és részletes projektterv elkészítésén dolgoznak majd.

Noha a művészeti pályára készülő hallgatókban a kreatív újítások tekintetében rengeteg potenciál rejlik, sok esetben hiányoznak a termékek vagy szolgáltatások piacra juttatásához szükséges ismereteik. A Proof of Concept (PoC) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központjának (MOME IK) első olyan inkubációs programja, amely kifejezetten az egyetem hallgatói és dolgozói számára készült, és lehetőséget kínál arra, hogy a kreatív ötletekből, tervekből piackész produktum jöjjön létre. Míg az első szakaszban az ötletek és a bennük rejlő lehetőségek kiértékelésén van a hangsúly, a második szakaszban már a piacképes koncepciók kidolgozása a cél. 

A programban jelenleg nyolc csapat vesz részt, akik ötleteikkel többek között a testi és lelki egészség, az élelmiszerek, a fenntarthatóság, az oktatás, a divat, valamint a mobilitás terén idéznek elő pozitív változást. Mindezt VR élmények, új otthoni edzőgép, közösségi fejlesztésű alkalmazás, otthoni hidroponikus növénytermesztési megoldások, az idősekkel való kapcsolatteremtést elősegítő társasjáték, pólóékszer-kollekció, fogyatékkal élőknek készített 3D nyomtatott eszközök, vagy éppen kerékpáros közösségi szolgáltatási központ létrehozása révén érnék el.  

A program vezetését a MOME Inkubációs Programjának vezetője, Craig V. Johnson Gémesi Zsolt vezető mentorral és Péter Andrással, a MOME Tudástranszfer Irodájának vezetőjével közösen látja el. 

A PoC az NKFIH pénzügyi és a MOME Tudástranszfer Irodájának adminisztratív támogatásával valósul meg. 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121