Elindult a MOME Innovációs Központ inkubációs programja, a Proof of Concept (PoC)

Date:
A hiánypótló program preinkubációs szakaszába nyolc, fiatal hallgatókból álló csoport került be, akik mentorok irányítása mellett piackutatáson, ötletvalidáción és részletes projektterv elkészítésén dolgoznak majd.

Noha a művészeti pályára készülő hallgatókban a kreatív újítások tekintetében rengeteg potenciál rejlik, sok esetben hiányoznak a termékek vagy szolgáltatások piacra juttatásához szükséges ismereteik. A Proof of Concept (PoC) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központjának (MOME IK) első olyan inkubációs programja, amely kifejezetten az egyetem hallgatói és dolgozói számára készült, és lehetőséget kínál arra, hogy a kreatív ötletekből, tervekből piackész produktum jöjjön létre. Míg az első szakaszban az ötletek és a bennük rejlő lehetőségek kiértékelésén van a hangsúly, a második szakaszban már a piacképes koncepciók kidolgozása a cél. 

A programban jelenleg nyolc csapat vesz részt, akik ötleteikkel többek között a testi és lelki egészség, az élelmiszerek, a fenntarthatóság, az oktatás, a divat, valamint a mobilitás terén idéznek elő pozitív változást. Mindezt VR élmények, új otthoni edzőgép, közösségi fejlesztésű alkalmazás, otthoni hidroponikus növénytermesztési megoldások, az idősekkel való kapcsolatteremtést elősegítő társasjáték, pólóékszer-kollekció, fogyatékkal élőknek készített 3D nyomtatott eszközök, vagy éppen kerékpáros közösségi szolgáltatási központ létrehozása révén érnék el.  

A program vezetését a MOME Inkubációs Programjának vezetője, Craig V. Johnson Gémesi Zsolt vezető mentorral és Péter Andrással, a MOME Tudástranszfer Irodájának vezetőjével közösen látja el. 

A PoC az NKFIH pénzügyi és a MOME Tudástranszfer Irodájának adminisztratív támogatásával valósul meg. 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121