Formatervező szakjaink immár negyedszerre állítottak ki a Stockholm Furniture Fair-en

Date:
Idén is sikeresen vett részt a szak februárban a méltán híres svéd design vásáron kiállítóként, melyen az alap- és mesterképzésben tanuló hallgatók munkáit mutatták be.

A több napos vásár alatt lehetőség volt a kapcsolatépítésre, a szak bemutatkozására és a hallgatók is nívós szakmai környezetben kaphattak visszajelzést munkáikra. 

A stand Vető Péter egyetemi docens vezetésével, Salamon Dávid és Lőrincz Áron alumni tervezők közreműködésével jött létre.

Összesen 19 hallgató 19 munkáját nézhették meg a látogatók. 

Kiállító hallgatók: 
Csiby-Gindele Rebeka 
Dawson V. Viktória 
Fehérvári Panna 
Guthy Máté 
Hankó Eszter 
Kristóffy Róbert 
Lőrincz Áron 
Lukovics Flóra 
Mátravölgyi Zsófia 
Mrkobrad Nikola 
Racsmány Boldizsár 
Salamon Dávid 
Schillinger Laura 
Szilágyi Nóra 
Thamó Emese 
Timári Blanka 
Váradi Bence 
Wende Roberta 
Zala Zsófia 

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121