FRUSKA - Design workshop hátrányos helyzetű fiatal lányoknak

Date:
A FRUSKA egy több blokkból álló design workshop-sorozatunk volt 2022-ben, ahol 10–18 év közötti hátrányos helyzetű lányok számára tettük lehetővé a kreatív tanulást és a közös alkotást, a design eszközeivel többszintű tanulási élményt nyújtottunk.

A műhely első sorozata a Láthatatlan Tanodával együttműködésben az Innovációs Központunk Social Design Hubjának megvalósításában jött létre. A projekt vezetője Csernák Janka, a MOME Innovációs Központjának social design kutatója. 

A designoktatási program és workshop célja hogy a résztvevők egyrészt technológiai, eszközhasználati tudásra tegyenek szert, másrészt a létrehozott tárgyak személyre szabásán keresztül megtapasztalják a döntés szabadságát és következményeit, ezáltal tudjanak és akarjanak változtatni az élethelyzetükön. 

A FRUSKA-ról itt olvashatsz többet: https://mome.hu/hu/projects/fruska

Olvass tovább az NLC.hu cikkében: https://nlc.hu/csalad/20230121/fruska-program-hatranyos-helyzetu-fiatalok/  

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121