FRUSKA - Design workshop hátrányos helyzetű fiatal lányoknak

Date:
A FRUSKA egy több blokkból álló design workshop-sorozatunk volt 2022-ben, ahol 10–18 év közötti hátrányos helyzetű lányok számára tettük lehetővé a kreatív tanulást és a közös alkotást, a design eszközeivel többszintű tanulási élményt nyújtottunk.

A műhely első sorozata a Láthatatlan Tanodával együttműködésben az Innovációs Központunk Social Design Hubjának megvalósításában jött létre. A projekt vezetője Csernák Janka, a MOME Innovációs Központjának social design kutatója. 

A designoktatási program és workshop célja hogy a résztvevők egyrészt technológiai, eszközhasználati tudásra tegyenek szert, másrészt a létrehozott tárgyak személyre szabásán keresztül megtapasztalják a döntés szabadságát és következményeit, ezáltal tudjanak és akarjanak változtatni az élethelyzetükön. 

A FRUSKA-ról itt olvashatsz többet: https://mome.hu/hu/projects/fruska

Olvass tovább az NLC.hu cikkében: https://nlc.hu/csalad/20230121/fruska-program-hatranyos-helyzetu-fiatalok/  

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121