FRUSKA - Design workshop hátrányos helyzetű fiatal lányoknak

Date:
A FRUSKA egy több blokkból álló design workshop-sorozatunk volt 2022-ben, ahol 10–18 év közötti hátrányos helyzetű lányok számára tettük lehetővé a kreatív tanulást és a közös alkotást, a design eszközeivel többszintű tanulási élményt nyújtottunk.

A műhely első sorozata a Láthatatlan Tanodával együttműködésben az Innovációs Központunk Social Design Hubjának megvalósításában jött létre. A projekt vezetője Csernák Janka, a MOME Innovációs Központjának social design kutatója. 

A designoktatási program és workshop célja hogy a résztvevők egyrészt technológiai, eszközhasználati tudásra tegyenek szert, másrészt a létrehozott tárgyak személyre szabásán keresztül megtapasztalják a döntés szabadságát és következményeit, ezáltal tudjanak és akarjanak változtatni az élethelyzetükön. 

A FRUSKA-ról itt olvashatsz többet: https://mome.hu/hu/projects/fruska

Olvass tovább az NLC.hu cikkében: https://nlc.hu/csalad/20230121/fruska-program-hatranyos-helyzetu-fiatalok/  

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

Óriási méretű, fülesbagoly-családot ábrázoló világítótestekkel bővített látványos falfestmény készült el Veszprémben. A város a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően gazdagodott új színfolttal.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121