Három év után visszatért a MOME Fashion Show 

Date:
Mi inspirálja a jövő textil- és divattervezőit? Milyen forma- és színvilág jellemzi az új tervezőgeneráció legfrissebb alkotásait? Kele Ildikó, a MOME Divat- és Textiltervezés MA szakvezetője, a KELE Clothing alapítója és Tomcsányi Dóra, oktatónk szakmai vezetésével szervezett divatbemutatón az érdeklődők végre ismét bepillanthattak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervezés szakán zajló kreatív munkába.

A 2022. november 3-án megvalósult különleges bemutatón az elmúlt 3 év BA Textiltervezés, illetve MA Divat- és textiltervezés szakos hallgatóinak diplomamunkáit csodálhatták meg a nézők.  

A MOME Fashion Show célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen az egyetem divat- és textiltervező hallgatói számára, bemutatva a szélesebb közönség számára, hogy milyen témák foglalkoztatják a jövő tervezőgenerációját. A nemzetközi divatiskolák jól bevált gyakorlatához hasonlóan egy nagyszabású divatshow és kiállítás keretében nézhettük meg, miként gondolkozik a divatvilág magyar utánpótlása.  

A rendezvény hagyományainak megfelelően idén is mind az alap-, mind a mesterszakon végzett diplomázók bemutatták tematikus kollekcióikat. A MOME Fashion Show óriási érdeklődés mellett, teljes teltházzal zajlott, a helyszínen többszáz látogató tekintette meg a legfrissebb kreációkat. A nagyközönség mellett az egyetem szakmai partnerei, a divatszakma képviselői, a szaksajtó munkatársai is részt vettek az eseményen, amely évről évre lehetőséget nyújt arra is, hogy a textil- és divatipar fontos szereplőivel és a sajtóval is személyes kapcsolatot alakítsanak ki a hallgatók.  

A MOME Textil szak és elődje mintegy 110 éve képez kiváló szakembereket: közülük sokan már az egyetemi éveik alatt nemzetközi díjakat nyernek, és a későbbiekben is keresett tervezőként folytatják pályájukat. Egyetemünkön többek között olyan neves divatszakemberek, textil- és divattervezők szereztek diplomát, mint Ferenczy Noémi, Léber Barbara, Tóth Bori, Németh Anikó Manier, Konsánszky Dóra, Vágó Réka, Anda Emília, Tóth András, Godena-Juhász Attila és Füzes Eszter, Dévényi Dalma, Kiss Tibor és még hosszan folytathatnánk a sort. Az egyetem hallgatói a diploma után olyan világmárkánál helyezkednek el mint a Louis Vuitton, a Gucci, a Chloé, a Balenciaga, a Vetements, az Acne Studios, a Proenza Schooler, a Marc Cain, az Adidas, a Nike, a Burton vagy a North Face, valamint olyan hazai divatmárkáknál is sikeresen dolgoznak, mint a Nanushka, az Aeron, a Nubu, a Tomcsányi vagy a The Four.

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121