Hol születnek a jó ötletek?

Date:
Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) egyik válasza erre a Social Impact Hackathon, melynek lényege, hogy 18 és 35 év közötti fiatalok interdiszciplináris csapatokban alkotnak mesterségesintelligencia-alapú megoldásokat a társadalmi és környezeti kihívásokra – de lehet-e ennek sikere a való életben? Többek között erről is beszélgettünk Craig V. Johnsonnal, a MOME inkubációs programjának vezetőjével és Lasma Ivaskával, a MOME Innovációs Központjának vezetőjével.

Tovább az index.hu cikkére…

More news

Óriási méretű, fülesbagoly-családot ábrázoló világítótestekkel bővített látványos falfestmény készült el Veszprémben. A város a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően gazdagodott új színfolttal.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121