Intermezzo fesztivál a MOME hallgatóinak szervezésében

Date:
Június 23-24 között egy különleges hangulatú, sokszínű esemény kerül megrendezésre hallgatóink közreműködésével a Magyar Zene Házában. Az Intermezzo Fesztiválon az egyedi installációk mellett szabadtéri dj-szettek, beltéri koncertek, valamint a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterszak Manage (it) Yourself sorozatának kerekasztal-beszélgetései váltják majd egymást.

Június 23-24 között egy különleges hangulatú, sokszínű esemény kerül megrendezésre hallgatóink közreműködésével a Magyar Zene Házában. Az Intermezzo Fesztiválon az egyedi installációk mellett szabadtéri dj-szettek, beltéri koncertek, valamint a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterszak Manage (it) Yourself sorozatának kerekasztal-beszélgetései váltják majd egymást. 

 A fesztivál két napja alatt a városligeti Magyar Zene Háza minden szegletében pezsgő élet várja az érdeklődőket: izgalmas beszélgetésekkel, a Hangdómban egyedi, a MOME hallgatói által erre az alkalomra készített installációkkal, a nagyteremben és a szabadtéren pedig ingyenes és jegyköteles zenei programokkal is készülnek. A nyitónapon fellép a zïp, az Orlando x dom Beats és a Jazzbois, míg a szabadtéri helyszínen a ONE-AB és Filipvarial dj-szettjeit hallgathatjuk majd. A második nap ingyenes programjában Galactic Jackson és OIEE dj-szettjeivel találkozhatunk, valamint jegyet válthatunk az EJTECH (Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre, a MOME IK kutatói), a Speiz Boiz, és az Óperentzia koncertjeire. 

Az eseményen a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterszakja által szervezett, nagy népszerűségnek örvendő Manage (it) Yourself két rendezvényére is ellátogathatunk. A zeneipar jövőjét állítja fókuszba a június 23-án, 17:15 órától kezdődő kerekasztal-beszélgetés, ahol a szakma különböző képviselőinek részvételével többek között olyan kérdésekre keressük a választ, mint hogy miből áll egy fesztiválszervező munkája, miként lehet egy zenészből menedzser, vagy hogy az élőzenében is átveheti-e a digitális tér az uralmat. Másnap, a június 24-i beszélgetésen a sound designnal és a zenei innovációkkal ismerkedhetünk: milyen a hang, ha nem egy hangfalból jön? Miként lehet a teret teljesen zeneivé varázsolni? A digitális technológia mellett milyen más új lehetőségek vannak egy hangkép kialakítására, és hogyan lehet zene textilből, építőanyagból vagy éppen egy cipőből? 

További információ és jegyvásárlás: https://magyarzenehaza.com/programsorozatok/intermezzo-fesztival-mome-x-mzh  

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121