Kihirdették a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj nyerteseit

Date:
A teljesítményalapú anyagi és szakmai támogatásban immár harmadik alkalommal részesülhetett 16 kiugróan tehetséges MOME-s hallgató. A nyertesek féléven keresztül havi 150.000 forintos támogatásban részesülnek, míg partnereink, a Market Építő Zrt., a Be Light! és a Magyar Design és Divat Ügynökség segítségével gyakorlati, versenyképes ismereteket szerezhetnek.

A teljesítményalapú anyagi és szakmai támogatásban immár harmadik alkalommal részesülhetett 16 kiugróan tehetséges MOME-s hallgató. A nyertesek féléven keresztül havi 150.000 forintos támogatásban részesülnek, míg partnereink, a Market Építő Zrt., a Be Light! és a Magyar Design és Divat Ügynökség segítségével gyakorlati, versenyképes ismereteket szerezhetnek. 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020-ban hívta életre a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat. A harmadik alkalommal meghirdetett ösztöndíjprogram a kiemelkedően tehetséges hallgatók érdemi díjazása mellett nagy hangsúlyt fektet a kompetenciáik bővítésére, valamint a szakmai integrációjára, tapasztalataik fejlesztésére.  

A kétfordulós kiválasztási folyamat első körébe a diákok és oktatók szavazzák be a továbbjutókat, majd az előszűrést követően az egyetem vezetőiből, oktatóiból és szakemberekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket. Az ösztöndíjak száma idén is az intézetek létszámával arányosan került kiosztásra: a Design Intézet részéről 5, az Elméleti Intézetből 3, az Építészeti Intézetből 2, míg a Média Intézetből 6 hallgató kapja meg a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat. 

Az eredményhirdetésen beszédet mondott az ösztöndíj névadója, Stefan Lengyel emeritus professzor, Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke és Fülöp József rektor. 

2022 őszén egy átfogó kiállítás keretében ismerheti meg a nagyközönség az eddigi három szemeszter nyerteseinek munkáit. A változatos témájú pályamunkák a jelen és a jövő kérdéseire kínálnak válaszokat, köztük is hangsúlyosan jelennek meg az ökológiai fenntarthatóság és a társadalmi problémák témakörei. 

 

NYERTESEK LISTÁJA:

 

DESIGN INTÉZET: 

  

Csorba Kinga I Szabászat és fenntarthatóság 

Textiltervezés I BA2 I Témavezető: Tomcsányi Dóra, Benczik Judit 

  

Fazakas Nóra Kinga I Wearable technology (Gruler) 

Formatervezés I BA2 I Témavezető: Keszei István 

  

Kiss Botond Levente I Mercedes J-Class 

Formatervező I MA1 I Témavezető: Húnfalvi András, Ruppert Dániel 

  

Kovács József I Építészeti kerámia – Kerámia 3D nyomtatással 

Kerámiatervezés I MA1 I Témavezető: Kondor Edit 

  

Szilágyi Nóra I Maradhat. 

Formatervezés I BA3 I Témavezető: Csernátony Fanni, Juhász István 

  

ELMÉLETI INTÉZET   

Balkó Dorottya Annamária I Önkéntesség professzionálisan 

Design- és művészetmenedzsment I MA1 I Témavezető: Ébli Gábor Phd. 

  

Sándor-Szendrényi Dániel I Alkotói közegek – Közösségek 

Designkultúra I BA1 I Témavezető: Kapitány Gábor 

  

Sipos Sára I Szeniorok a piacon: Outreach alapú kiállítási projektterv 

Design- és művészetmenedzsment I MA1 I Témavezető: Ébli Gábor 

 

ÉPÍTÉSZETI INTÉZET  

Formanek Liza I Alternatív idősotthon 

Építőművész I MA1 I Témavezető: Csomay Zsófia, Marián Balázs 

Szelevényi Oszkár I Waldorf iskola bővítés 

Építőművészet I BA3 I Témavezető: Kovács Csaba, Barcza Gergely 

 

MÉDIA INTÉZET  

Gara Ádám I Egy családtörténet végei 

Fotográfia I BA2 I Témavezető: Fátyol Viola, Richard User 

  

Hodován Mária I A Terebesi utca szerelmese 

Média design I MA1 I Témavezető: Tasnádi József 

  

Lamm Lenke Sára I MOME repozitórium redesign 

Tervezőgrafika I BA2 I Témavezető: Nagy István, Vatány Szabolcs 

  

Rideg Rebeka I Sonnerie 

Tervezőgrafika I MA1 I Témavezető: Pintérné Sosity Beáta, Lakner Antal 

  

Takács Bori I Önállítás 

Média design I BA1 I Témavezető: Fábián Noémi, Pálfalusi Attila 

 

Vaspöri Cintia I Beyond – Protézisek játékterápiához 

Tervezőgrafika I MA1 I Témavezető: Sosity Beáta, Lakner Antal, Filkey Áron 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121