Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár lesz a MOME új rektora

Date:
2024. augusztus 1-től Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár, a MOME általános rektorhelyettese, oktatás-fejlesztési műhelyének vezetője tölti be egyetemünk rektori pozícióját az intézmény fenntartója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány döntése értelmében.

Koós Pál az egyetem formatervező szakán diplomázott, pályafutása során számos általa tervezett termék került sorozatgyártásba, akusztikai formaterveivel, hangfalcsaládjaival elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, és több európai elismerést. Huszonhárom éve tanít a MOME-n - vezetésével intézményünk hallgatói számos hazai és külföldi díjat nyertek el. A kiemelkedő tervezőművészeti tevékenységet elismerő állami kitüntetés, a Ferenczy Noémi-díj birtokosa. Hosszú évek óta rektorhelyettesként, a képzéseink fejlesztésével foglalkozó szakmai műhely vezetőjeként szolgálja a MOME közösségét.

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121