Középiskolai tanítási gyakorlaton a MOME tanárképzősei

Date:
A MOME tanárképzésében mindig kiemelt helyet kap az iskolai tanítási gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A MOME Design és vizuálisművészet tanárszakjain évente 10-en végeznek, a szakok országos szinten is az egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, ahová évente kiemelten sokan jelentkeznek.

Az idei évben április 19. és május 2. között került sor a Design- és vizuálisművészet-tanár MA szakos hallgatók zárótanításaira. Ahogyan minden évben, idén is sokféle szereplő bevonásával zajlottak az iskolai gyakorlatok zárótanításai, amit az egyetemmel együttműködésben lévő közoktatási intézmények egyikében minden végzős hallgatónk teljesít. Az oktatási helyzet olyan közösségformáló alkalom, ahol a végzősök az általános oktatásban és a művészeti szakképzésben is kipróbálhatják magukat. 

Ebben a szemeszterben az Eötvös József Gimnáziumban, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, a Jelky András Iparművészeti Szakgimnáziumban, a Budai Rajziskolában folytak a tanítási gyakorlatok. Az oktatási helyzetben a tanárjelöltek olyan önállóan tervezett, – az érintettek számára nyilvános – tanórát valósítanak meg, amely bizonyítja szakmai és pedagógiai felkészültségüket. 

A MOME tanárképzésében kiemelten fontos az iskolai gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A gyakorlatok a képzés során fokozatosan építenek a hallgatók bővülő pedagógiai tapasztalataira, ami a középiskolai mentortanárok közvetlen támogatásával formálódik, és amelyet pedagógiai szempontokat mérlegelő közös szakmai megbeszélés zár, legfőbb üzenete pedig a pedagógiai innovációra való törekvés. 

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121