Lakhatás | A MOME Építészeti Intézet kiállítása

Date:
A lakhatás és az építészet kapcsolata a szakma megjelenésével egyidős, nem véletlen, hogy a téma mindig előkerül az építészetoktatásban is. A lakhatás kapcsán sokaknak komplex problémacsomag jut az eszébe: napjainkban széleskörű társadalmi problémát okoz az elérhető és egészséges lakhely előteremtése és megtartása is, amely mára már nem csak a perifériára kiszoruló csoportokat érinti.

A MOME Építészeti Intézetében is időről időre foglalkoznak a lakhatás kérdéskörével, a hallgatók és az oktatók egyaránt. A kiállítás azokat az elmúlt évben készült hallgatói munkákat mutatja be, amelyek a lakóhelyek tervezésére fókuszálnak. A kiállítás során bemutatásra kerül a másodéves évfolyam Wekerletelepre készült családi ház és társasház tervezése, az elsőéves mesterszakos hallgatók modulház tervei, illetve az albertfalvai OTI telepre készült javaslataik, továbbá a végzős mesterszakos diplomamunkáiból is megtekinthető lesz egy válogatás.

2021. október 21-től látogatható a kiállítás a FUGA nagytermében, november 14-ig.

Facebook esemény

More news

A sitkei Batthyány-major romos állapotában is megragadja az arra járók képzeletét. Az inspiráló épületegyüttes ezúttal egy kurzusheti kurzus tárgya volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, mindebből pedig további együttműködés várható a tulajdonos Batthyány-leszármazottakkal is. A revitalizációs projekt középpontjában egy kortárs idősek otthonának a terve áll, amely a helyi értékek megőrzését, továbbadását is segítené.

Megvan az Elizabeth A-i-R nemzetközi fotográfiai rezidencia-program idei nyertese aki Erzsébetváros és a MOME vendégszretetét élvezheti majd. Alejandra Gonzales Aragon mexikói fotóművész különböző médiumokkal dolgozik, elsősorban videót, hangot, fotográfiát, talált képeket használ, de érdeklik a performatív gyakorlatok is. Témái között ott vannak a gender kérdések és az otthon és identitás metszéspontjainak vizsgálata. A 2022-ben Budapest Erzsébetváros és a MOME Photography együttműködésében életrehívott programra idén már öt kontinensről, harminc országból, közel hatvan pályamű érkezett be.

Ékszerként újragondolt hallókészülék, narratív videójáték, multimédiás látványtervezés és több revitalizációs projekt is szerepel a most díjazott hallgatók munkái között. Az okleveleket ünnepélyes keretek között az ösztöndíj névadója, a világhírű formatervező, a MOME professor emeritusa, Stefan Lengyel személyesen adta át, mindez nagy megtiszteltetést jelentett az ösztöndíjasoknak és az egyetem munkatársainak is. Az elismerésben részesült tizenhat hallgató az öt hónapos ösztöndíj támogatással dolgozhat tovább koncepcióján.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121