Lezárult a Tiéd a holnap ösztöndíjprogram első féléve

Date:
Mind a huszonhárom résztvevő sikeresen elvégezte a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjprogram első képzési félévét, amelyet hátrányos helyzetű, középiskolás magyar fiatalok számára hirdetett a MOME a PADME, az NTK és a Libri támogatásával.

A képzés küldetése, hogy közelebb hozza a diákok és családjaik számára a kreatív, alkotói életpálya lehetőségét, szakmai és mentális felkészítéssel jutattva el őket a sikeres felvételi kapujába. A tizenkét képzési hétvége bővelkedett a kulturális programokban, ennek során a résztvevők ellátogattak a Ludwig és a Light Art Múzeumba, bejárták Budapestet, és még a falmászást is kipróbálhatták, volt részük Budapest Eye óriáskerék élményben, túrázhattak a Hárs hegyre, játszhattak a Balatórium társasjátékkal. 

Lezajlottak a mentorprogramok, emellett vezetéssel egybekötve tekintették meg a 2024-es diplomkiállítást. A képzést egy közös piknikkel zárták le, előtta azonban a bizottság tagjai kötetlen beszélgetésben jeleztek vissza minden ösztöndíjasnak fejlődéséről, s a diákok a Libri irodalmi díj nyertes köteteit kapták a nyárra útravalóul. 

Következő lépésként augusztus első hetében az ösztöndíjasok a MOME szakjait bemutató nyári táborba utaznak, hogy könnyebben választhassanak majd szakos előkészítőt. 

More news

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektori tisztségét augusztus 1-jétől Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár tölti be. A MOME korábbi általános rektorhelyettese kiemelten sokat tett a magyar designszakma megerősítéséért, tervezőként nemzetközi és hazai elismerések sorát tudhatja magáénak, ugyanakkor igazi, autentikus MOME-polgár, aki nemcsak diplomáit, fokozatait szerezte az egyetemen, de a képzésfejlesztési szakmai műhely vezetőjeként, tanárként is hosszú évek óta eredményesen szolgálja a közösséget.

A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium kerámia szakán végzett Aruwa Írisz szeptembertől a MOME Tárgyalkotás szakán tanulhat tovább. Ő a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjprogram első sikeres felvitelizője, aki korábban is jelentkezett az egyetem Animáció szakára, akkor sikertelenül. A program most lehetővé tette számára, hogy megtalálja azt az irányt, amelyben ő is eredményes lehet.

A világ egyik legrangosabb digitális művészeti fesztiváljára, az Ars Electronica 2024-re kapott meghívást egyetemünk. A nagy múltú fesztivál Campus-sorozatában minden évben bemutat egy-egy művészeti egyetemet; a kiállítást a linzi egyetemmel közösen szervezik – Linz főterén ezúttal a MOME hallgatói mutatkozhatnak be. Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre és Nagy Ágoston kurátorok az elmúlt évek kiemelkedő diplomamunkáiból válogattak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121