„Már az, hogy egy rangos filmfesztiválon levetítik, önmagában öröm” – Interjú Erhardt Domonkossal

Date:
Erhardt Domonkos sokoldalú animációs alkotó: a MOME alap- és mesterszakának elvégzése után Piros néven alapított stúdiót volt hallgatótársaival, az animáció mellett képregényrajzolással foglalkozik, harmadik önálló filmjét a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik.

Szemem sarka c. diplomafilmje sajátosan budapesti hangulatú, egy régi Ikarus buszon játszódó kamaradarab, ahol két ismeretlen ember élete egy mágikus összenézés erejéig találkozik – se több, se kevesebb. Mint mondja, szeret játszani az elmondott és a nem elmondott arányával teret hagyva a nézőnek, hogy saját gondolataival és élményeivel töltse ki a fennmaradó teret. Eddigi munkáit a Primanima, a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon láthattuk, külföldön most szerepel először animációs filmmel. Honnan indult, és hogyan érkezett a harmincas évei elejére, egy nemzetközi filmfesztivál jelentette mérföldkőhöz – erről beszélgettünk.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121