„Már az, hogy egy rangos filmfesztiválon levetítik, önmagában öröm” – Interjú Erhardt Domonkossal

Date:
Erhardt Domonkos sokoldalú animációs alkotó: a MOME alap- és mesterszakának elvégzése után Piros néven alapított stúdiót volt hallgatótársaival, az animáció mellett képregényrajzolással foglalkozik, harmadik önálló filmjét a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik.

Szemem sarka c. diplomafilmje sajátosan budapesti hangulatú, egy régi Ikarus buszon játszódó kamaradarab, ahol két ismeretlen ember élete egy mágikus összenézés erejéig találkozik – se több, se kevesebb. Mint mondja, szeret játszani az elmondott és a nem elmondott arányával teret hagyva a nézőnek, hogy saját gondolataival és élményeivel töltse ki a fennmaradó teret. Eddigi munkáit a Primanima, a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon láthattuk, külföldön most szerepel először animációs filmmel. Honnan indult, és hogyan érkezett a harmincas évei elejére, egy nemzetközi filmfesztivál jelentette mérföldkőhöz – erről beszélgettünk.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121