„Már az, hogy egy rangos filmfesztiválon levetítik, önmagában öröm” – Interjú Erhardt Domonkossal

Date:
Erhardt Domonkos sokoldalú animációs alkotó: a MOME alap- és mesterszakának elvégzése után Piros néven alapított stúdiót volt hallgatótársaival, az animáció mellett képregényrajzolással foglalkozik, harmadik önálló filmjét a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik.

Szemem sarka c. diplomafilmje sajátosan budapesti hangulatú, egy régi Ikarus buszon játszódó kamaradarab, ahol két ismeretlen ember élete egy mágikus összenézés erejéig találkozik – se több, se kevesebb. Mint mondja, szeret játszani az elmondott és a nem elmondott arányával teret hagyva a nézőnek, hogy saját gondolataival és élményeivel töltse ki a fennmaradó teret. Eddigi munkáit a Primanima, a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon láthattuk, külföldön most szerepel először animációs filmmel. Honnan indult, és hogyan érkezett a harmincas évei elejére, egy nemzetközi filmfesztivál jelentette mérföldkőhöz – erről beszélgettünk.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121