Matheidesz Rékát, a MOME új vezérigazgatóját Magyarország legmeghatározóbb női vezetői közé választották

Date:
“Folytatom mindazt, amit anno elkezdtem: összekapcsolni és erősíteni az itthoni és nemzetközi kreatívipari, akadémiai, és üzleti szereplőket, hogy a hazai design nemzetközileg is beágyazottá és láthatóbbá váljon” - fogalmazott Matheidesz Réka, a MOME 2023. március 1-jén kinevezett vezérigazgatója.

A korábban fejlesztéspolitikai szakértőként és kreatívipari vállalkozóként is jelentős eredményeket elérő Matheidesz Réka az e célra újonnan létrehozott Pályázati és Fejlesztési Igazgatóság élén, kevesebb mint két esztendő alatt megsokszorozta a MOME által elnyert támogatások összegét, és az egyetem egyik széles körben elismert és megbecsült vezetője lett. 

Vezérigazgatóként Matheidesz Réka felügyeli majd többek között a MOME működési és fejlesztési folyamatait, így az egyetem gazdálkodásért, HR-politikáért, pályázati tevékenységért és márkaépítésért felelős területeit is.

Matheidesz Réka munkásságát számos díjjal ismerték el: többek között az Ernst & Young Entrepreneur of the Year díjával, és a European Entrepreneur Awarddal. 2023 márciusában a Forbes Magyarország 50 legbefolyásosabb nője közé választotta.

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.

A MOME is támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programját - 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A Kettőskarrier-program célja, hogy a sportolóknak ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy támogassa őket céljaik elérésében, legyen szó fizikai vagy mentális segítségről.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121