Matheidesz Rékát, a MOME új vezérigazgatóját Magyarország legmeghatározóbb női vezetői közé választották

Date:
“Folytatom mindazt, amit anno elkezdtem: összekapcsolni és erősíteni az itthoni és nemzetközi kreatívipari, akadémiai, és üzleti szereplőket, hogy a hazai design nemzetközileg is beágyazottá és láthatóbbá váljon” - fogalmazott Matheidesz Réka, a MOME 2023. március 1-jén kinevezett vezérigazgatója.

A korábban fejlesztéspolitikai szakértőként és kreatívipari vállalkozóként is jelentős eredményeket elérő Matheidesz Réka az e célra újonnan létrehozott Pályázati és Fejlesztési Igazgatóság élén, kevesebb mint két esztendő alatt megsokszorozta a MOME által elnyert támogatások összegét, és az egyetem egyik széles körben elismert és megbecsült vezetője lett. 

Vezérigazgatóként Matheidesz Réka felügyeli majd többek között a MOME működési és fejlesztési folyamatait, így az egyetem gazdálkodásért, HR-politikáért, pályázati tevékenységért és márkaépítésért felelős területeit is.

Matheidesz Réka munkásságát számos díjjal ismerték el: többek között az Ernst & Young Entrepreneur of the Year díjával, és a European Entrepreneur Awarddal. 2023 márciusában a Forbes Magyarország 50 legbefolyásosabb nője közé választotta.

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121