Matheidesz Rékát, a MOME új vezérigazgatóját Magyarország legmeghatározóbb női vezetői közé választották

Date:
“Folytatom mindazt, amit anno elkezdtem: összekapcsolni és erősíteni az itthoni és nemzetközi kreatívipari, akadémiai, és üzleti szereplőket, hogy a hazai design nemzetközileg is beágyazottá és láthatóbbá váljon” - fogalmazott Matheidesz Réka, a MOME 2023. március 1-jén kinevezett vezérigazgatója.

A korábban fejlesztéspolitikai szakértőként és kreatívipari vállalkozóként is jelentős eredményeket elérő Matheidesz Réka az e célra újonnan létrehozott Pályázati és Fejlesztési Igazgatóság élén, kevesebb mint két esztendő alatt megsokszorozta a MOME által elnyert támogatások összegét, és az egyetem egyik széles körben elismert és megbecsült vezetője lett. 

Vezérigazgatóként Matheidesz Réka felügyeli majd többek között a MOME működési és fejlesztési folyamatait, így az egyetem gazdálkodásért, HR-politikáért, pályázati tevékenységért és márkaépítésért felelős területeit is.

Matheidesz Réka munkásságát számos díjjal ismerték el: többek között az Ernst & Young Entrepreneur of the Year díjával, és a European Entrepreneur Awarddal. 2023 márciusában a Forbes Magyarország 50 legbefolyásosabb nője közé választotta.

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121